FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Sclavi - Emigrantova pjesma" najbolja predstava Festivala malih scena

RIJEKA , 11. svibnja 2006. (Hina) - "Sclavi - Emigrantova pjesma"Kazališnog studija "Farma u pećini" iz Praga u režiji ViliamaDočolomanskog proglašena je najboljom predstavom u cjelini 13.Međunarodnog festivala malih scena koji se od 3. svibnja održavao uRijeci.
RIJEKA , 11. svibnja 2006. (Hina) - "Sclavi - Emigrantova pjesma" Kazališnog studija "Farma u pećini" iz Praga u režiji Viliama Dočolomanskog proglašena je najboljom predstavom u cjelini 13. Međunarodnog festivala malih scena koji se od 3. svibnja održavao u Rijeci.

Nagradu za najbolju mušku ulogu dobio je Ermin Bravo za ulogu u "Helverovoj noći", a najboljom glumicom proglašena je Mirjana Karanović za istu predstavu.

Po ocjeni prosudbene komisije najboljim epizodnim glumicama proglašene su Edita Karađole za "Predstavu Hamleta u selu Mrduša Donja" i Arina Nesterova za "Rotšildovu violinu", dok je najboljom mladom glumicom proglašena Elena Brumini za ulogu u "Zločinu na kozjem otoku".

Nagradu za scenografiju dobio je Damir Zlatar Frey za "Zločin na kozjem otoku", a za kostimografiju Alan Hranitelj za predstave "Hodnik" i "Kaspar".

Najboljim autorom scenske glazbe proglašen je Hrvoje Crnić Boxer za "Zločin na kozjem otoku" a Gleb Filčinski je dobitnik nagrade za dizajn svijetla u predstavi "Rotšildova violina".

Sve nagrade nose naziv "Veljko Maričić" po hrvatskom glumcu iz sredine 20. stoljeća.

Nagradu "Anđelko Štimac" za najbolju režiju, nazvanu po kazališnom redatelju iz istog razdoblja, dobio je Kama Ginkas za režiju "Rotšildove violine".

Stručni ocjenjivački sud činili su dramska prvakinja iz Beograda Svetlana Bojković, dramski prvak iz Skopja Nikola Ristanovski, dramaturginja iz Zagreba Željka Turčinović, dramski prvak iz Zagreba Vili Matula i ljubljanski kazališni redatelj Tomi Janežič. Oni su odlučili da se specijalno priznanje dodijeli glumcima predstave "Vrata do..." Zagrebačkog kazališta mladih za "uzornu kolektivnu glumačku suigru".

Nagradu publike, koja nosi ime preminulog kazališnog kritičara i teatrologa Dalibora Foretića dobila je predstava "Helverova noć". Medijski sponzor "Novi list" dodijelio je nagradu "Mediteran" glumcu Erminu Bravu.

Prije dodjele nagrada sinoć je izvedena posljednja predstava ovogodišnjeg Međunarodnog festivala malih scena "Skakavci" Jugoslavenskog dramskog pozorišta iz Beograda.

Tijekom festivala izvedeno je 12 predstava dvanaest kazališta iz 8 europskih zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙