FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupština Istarske županije iskazala povjerenje Jakovčiću

PAZIN, 16. svibnja 2006. (Hina) - Većinom glasova vijećnici SkupštineIstarske županije u ponedjeljak navečer su iskazali povjerenjeistarskom županu Ivanu Jakovčiću.
PAZIN, 16. svibnja 2006. (Hina) - Većinom glasova vijećnici Skupštine Istarske županije u ponedjeljak navečer su iskazali povjerenje istarskom županu Ivanu Jakovčiću.

Raspravu i glasovanje o povjerenju županu Jakovčiću pokrenulo je 14, od ukupno 16 oporbenih vijećnika iz redova HDZ-a, IDF-a, HSU-a, HNS-a, HSLS-a i Stranke zelenih, zbog, kako se navodi u zahtjevu, "njegove protuzakonite kupnje nekretnina u selu Sveti Juraj, bespravne gradnje u tom selu, te zbog protupropisnoga stjecanja imovinske koristi u Poreču odnosno odgode plaćanja nekretnine gradu Poreču".

Nakon šest sati rasprave istarskog župana tajnim glasovanjem poduprlo je 25 od ukupno 37 nazočnih vijećnika.

Skupština Istarske županije ima 41 vijećnika od kojih 20 iz redova IDS-a, pet iz SDP-a, koji je na županijskoj razini u koaliciji s IDS-om, te 16 oporbenih vijećnika.

Zahvalivši na iskazanom povjerenju istarski župan Ivan Jakovčić priznao je da je kod kupnje nekretnina počinio pogreške, ustvrdivši da ih je počinio u dobroj vjeri.

"Tih pogrešaka se ne sramim i moja je savjest potpuno čista. I dalje ću kao i do sada stabilno voditi županiju, i zastupati interese građana Istre", kazao je Ivan Jakovčić.

Vijećnik HDZ-a i saborski zastupnik Lino Červar, govoreći o postupcima župana Jakovčića kazao je kako istarski HDZ ne misli steći slavu šaljući jednoga čovjeka u zatvor jer to je stvar pravosuđa.

Pritom je zamjerio IDS-ovim vijećnicima što su se u raspravi pozivali na autonomiju Istre, a što, ističe Červar "nije želja Hrvata u Istri".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙