FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jovanka ne dolazi u Istru

PULA, 20. travnja 2006. (Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčićizvijestio je danas novinare kako je primio pismo Jovanke Broz u kojemmu ona zahvaljuje na pozivu da posjeti Istru i Brijune, ali "nažalost, poziv ne može prihvatiti".
PULA, 20. travnja 2006. (Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić izvijestio je danas novinare kako je primio pismo Jovanke Broz u kojem mu ona zahvaljuje na pozivu da posjeti Istru i Brijune, ali "na žalost, poziv ne može prihvatiti".

Župan Jakovčić je, naime, poziv Jovanki Broz da posjeti Istru i Brijune sredinom ožujka uputio preko Rasima Ljajića, ministra ljudskih i manjinskim prava Srbije i Crne Gore.

"Drago mi je što ste u ovim za mene teškim vremenina mislili na mene. Drago mi je čuti da Istra gaji lijepa sjećanja na Tita. Tito je puno volio Istru i Brijune i učinio ih poznatim u cijelom svijetu. Na Brijunima su boravili najugledniji svjetski državnici, koji su zajedno s Titom obilježili prošlo stoljeće. To je dio naše zajedničke povijesti i ne bi ga trebalo zanemarivati", poručila je Jovanka u pismu županu Jakovčiću.

Kao razlog što nije prihvatila poziv navodi teškoće u kući u kojoj živi. Ona je u pismu županu Jakovčiću poželjela puno uspjeha u radu za dobrobit Istre.

"Poziv koji sam uputio Jovanki Broz, vodeći se isključivo humanitarnim razlozima, i dalje je otvoren, pa ako, na žalost, ne posjeti Istru i Brijune ove godine, možda će nas posjetiti dogodine", kazao je župan Ivan Jakovčić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙