FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na 11. obljetnicu tragedije u Srebrenici pokop još 500 žrtava

SARAJEVO, 15. svibnja (Hina) - Još 500 tijela identificiranih žrtavamasakra u Srebrenici biti će pokopano 11. srpnja ove godine naspomen-groblju u Potočarima kada se bude obilježavala 11. obljetnicasrebreničke tragedije, zaključio je u ponedjeljak organizacijski odborna sjednici održanoj u Sarajevu.
SARAJEVO, 15. svibnja (Hina) - Još 500 tijela identificiranih žrtava masakra u Srebrenici biti će pokopano 11. srpnja ove godine na spomen-groblju u Potočarima kada se bude obilježavala 11. obljetnica srebreničke tragedije, zaključio je u ponedjeljak organizacijski odbor na sjednici održanoj u Sarajevu.

Obilježavanje obljetnice masakra nad više od osam tisuća Bošnjaka u Srebrenici, što su ga u srpnju 1995. godine počinile srpske postrojbe pod zapovjedništvom haaškog bjegunca Ratka Mladića, održat će se pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Sulejman Tihić najavio je kako će biti upućen i prijedlog Organizaciji ujedinjenih naroda (OUN) da 11. srpnja zastave te organizacije budu spuštene na pola koplja.

Uz komemorativnu sjednicu Parlamenta BiH koja bi također trebala biti održana u Srebrenici, podsjećanje na najveći masakr koji se dogodio u Europi nakon drugog svjetskog rata biti će obilježeno i postavljanjem ploča unutar memorijalnog kompleksa u Potočarima s imenima osam tisuća i 300 žrtava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙