FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Priprema se atentat na premijera RS Dodika - tisak

BANJA LUKA, 15. svibnja 2006. (Hina) - Na premijera Republike SrpskeMilorada Dodika sprema se navodno atentat, pišu u ponedjeljakbanjalučke Nezavisne novine prenoseći informaciju izvora bliskih MUP-uRS prema kojoj je šef srbijanskog MUP-a Dragan Jočić o ovome telefonomu petak izvijestio premijera RS.
BANJA LUKA, 15. svibnja 2006. (Hina) - Na premijera Republike Srpske Milorada Dodika sprema se navodno atentat, pišu u ponedjeljak banjalučke Nezavisne novine prenoseći informaciju izvora bliskih MUP-u RS prema kojoj je šef srbijanskog MUP-a Dragan Jočić o ovome telefonom u petak izvijestio premijera RS.

Dodik je, po pisanju lista, također obaviješten da se u RS već nalazi skupina od pet sumnjivih osoba koja posjeduju identifikacijske isprave izdane u Srbiji. Jočić je Dodiku navodno kazao kako je Bezbjednosno-informativna agencija Srbije (BIA) presrela telefonski razgovor iz kojeg se saznalo za pripremu atentata, a izvori "Nezavisnih" potvrdili su kako je prethodnih dana zamijećena skupina osoba iz Bijeljine s "kriminalnim životopisima".

MUP RS je zbog prijetnji premijeru Dodiku pojačao nadzor automobila i sumnjivih osoba na širem području Banje Luke. Prema indicijama do kojih je došla policija, atentat bi mogao biti izvršen raketnim bacačem "zolja" na Dodikov automobil.

Prema saznanjima banjalučkog dnevnog lista, MUP RS ranije je došao do saznanja da je jedna grupa kriminalaca iz RS, pripremajući atentat na premijera Dodika, pokušavala u Hrvatskoj kupiti snajper, ali je taj pokušaj osujećen.

Analitičari drže da bi ubojstvo Dodika u ovom trenutku odgovaralo radikalnim strujama u Srbiji, jer bi se time skrenula pažnja javnosti s eventualnog izručenja generala Ratka Mladića haškome Tribunalu i radikaliziralo stanje u regiji pred odluku o konačnom statusu Kosova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙