FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Del Ponte ne vjeruje da Karadžić nije u Bosni i Hercegovini

SARAJEVO, 16. travnja (Hina) - Glavna tužiteljica Međunarodnogkaznenog suda za bivšu Jugoslaviju Carla del Ponte ne vjeruje da sehaški bjegunac Radovan Karadžić ne krije u u Bosni i Hercegovini istoga traži od vlasti te zemlje odlučnu akciju kako bi se on uhitio,izjavio je predsjedatelj Predsjedništva BiH Sulejman Tihić.
SARAJEVO, 16. travnja (Hina) - Glavna tužiteljica Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju Carla del Ponte ne vjeruje da se haški bjegunac Radovan Karadžić ne krije u u Bosni i Hercegovini i stoga traži od vlasti te zemlje odlučnu akciju kako bi se on uhitio, izjavio je predsjedatelj Predsjedništva BiH Sulejman Tihić.

Nakon boravka u Nizozemskoj gdje se u Den Haagu ovog tjedna sastao s tužiteljicom Del Ponte, Tihić je za nedjeljni "Dnevni avaz" kazao kako u Tužiteljstvu ICTY-a ne smatraju dostatnim političke izjave o spremnosti na punu suradnju te traže konkretne rezultate a to je u ovom slučaju uhićenje Karadžića.

"Za nju (Del Ponte) je neprihvatljivo, i to je istaknula u razgovoru, da bh. službe za provedbu zakona, SIPA i službe Republike Srpske, ne znaju ni približno gdje je on (Karadžić)", prenio je Tihić upozorenja glavne haške tužiteljice.

Del Ponte je posebice kritizirala vlasti BiH i RS jer drži kako više nema vremena za čekanje nakon što je srbijanski premijer Vojislav Koštunica obećao uhititi drugog najtraženijeg bjegunca Ratka Mladića do kraja travnja.

"Ukoliko se desi da Srbija preda Mladića, onda će nezadovoljstvo i pritisak prijeći na BiH i bit ćemo u teškoj situaciji", kazao je Tihić sugerirajući kako bit to vjerojatno značilo suspenziju pregovora s Europskom unijom o stabilizaciji i pridruživanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙