FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija predložila "privremeno zamrzavanje" izvoza medvjeda u Francusku

LJUBLJANA, 14. svibnja (Hina) - Slovenija će predložiti "privremenozamrzavanje" projekta po kojemu je idućih mjeseci u dogovoru sfrancuskom vladom trebala osigurati još tri smeđa medvjeda za obnovute životinjske vrste u francuskim Pirinejima.
LJUBLJANA, 14. svibnja (Hina) - Slovenija će predložiti "privremeno zamrzavanje" projekta po kojemu je idućih mjeseci u dogovoru s francuskom vladom trebala osigurati još tri smeđa medvjeda za obnovu te životinjske vrste u francuskim Pirinejima.

"Time želimo smiriti sadašnju situaciju i proteste", izjavio je u nedjelju, kako prenose slovenski mediji, ministar za okoliš i prostor Janez Podobnik.

Oko 5.000 seljaka iz Francuske, ali i susjedne Španjolske, u subotu je u mjestu Bagnerres-de-Bigorre, gdje su slovenski medvjedi iz nove pošiljke trebali biti pušteni u prirodu, protestiralo protiv takve odluke centralnih vlasti u Parizu.

Unatoč uvjeravanjima stručnjaka da su smeđi medvjedi bezopasni za čovjeka i da izbjegavaju naselja, lokalno stanovništvo protivi se ponovnom naseljavanju medvjeda na Pirineje, držeći ih opasnim za stada ovaca i izletnike.

Palouma i Francka, dvije slovenske medvjeđe ženke koje su u tajnosti puštene u prirodu prošlog mjeseca već su doživjele prijetnje smrću od strane pirinejskih pastira i lovaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙