FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Napolitano u utorak počinje konzultacije za sastav vlade

RIM, 13. svibnja 2006. (Hina/AP) - Giorgio Napolitano, postkomunistkoji je ovoga tjedna izabran za talijanskoga predsjednika, rekao je daće u utorak početi konzultacije s političkim čelnicima kako bi odrediomandatara za sastav nove vlade, vjerojatno vođu lijevoga centra RomanaProdija.
RIM, 13. svibnja 2006. (Hina/AP) - Giorgio Napolitano, postkomunist koji je ovoga tjedna izabran za talijanskoga predsjednika, rekao je da će u utorak početi konzultacije s političkim čelnicima kako bi odredio mandatara za sastav nove vlade, vjerojatno vođu lijevoga centra Romana Prodija.

"U utorak ću početi konzultacije za davanje mandata za novu vladu", prenijela je talijanska agencija ANSA Napolitanove riječi u Rimu.

Napolitano će u ponedjeljak popodne položiti prisegu kao novi talijanski predsjednik.

Prodi je novinarima rekao da ne zna kad će mu Napolitano dati mandat, ali "bit ćemo spremni za utorak navečer", za slučaj da ga predsjednik pozove već prvoga dana konzultacija.

Prodi je početkom travnja na parlamentarnim izborima ostvario tijesnu pobjedu nad konzervativnim premijerom Silviom Berlusconijem i odonda čeka novoga šefa države da mu i službeno da zeleno svjetlo za sastavljanje nove vlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙