FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pazin: započeo susret izdavača

PAZIN, 12. svibnja 2006. (Hina) - U Pazinu je večeras otvoren jubilarni10. međunarodni susret izdavača "Put u središte Europe" koji je ovegodine okupio dvadesetak nakladnika iz Austrije, Italije, Slovenije,BiH, SiCG i Hrvatske.
PAZIN, 12. svibnja 2006. (Hina) - U Pazinu je večeras otvoren jubilarni 10. međunarodni susret izdavača "Put u središte Europe" koji je ove godine okupio dvadesetak nakladnika iz Austrije, Italije, Slovenije, BiH, SiCG i Hrvatske.

Večerašnja svečanost bila je književna večer na kojoj su nastupili i neki od lani nagrađenih poput Borisa Perića iz Zagreba, prevoditelja s njemačkog i pisca nagrađena za djelo "Priče iz bečke kuhinje".

Sudionike susreta pozdravili su ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu Sonja Matijašić, direktor Austrijskoga kulturnog foruma u Zagrebu Robert Sučić te u ime Istarske županije pročelnik Odjela za prosvjetu i kulturu Mladen Dušman.

Glavni događaji ovogodišnjeg susreta na rasporedu su sutra kad će sudionici obrađivati teme o knjizi. Tako će pokušati pronaći odgovor na pitanje što je u Hrvatskoj tržište knjiga i kakav je položaj knjižara, a bit će govora i o jedinstvenoj cijeni knjige, slovenskim iskustvima i razlikama u usporedbi sa stanjem u Hrvatskoj te o prijedlogu zakona o općim uvjetima za djelovanje hrvatskog tržišta knjige.

Susret je priredilo pazinsko Pučko otvoreno učilište, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture, Istarska županija i Austrijski kulturni forum u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙