FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Branitelji-hodočasnici u Haag stigli u planinski dio Austrije

ZAGREB, 12. svibnja 2006. (Hina) - Branitelji i invalidi Domovinskograta koji su 25. travnja pješice iz Pakoštana krenuli u Haag, zalažućise za istinu o generalu Anti Gotovini i Domovinskom ratu, sada prelazenajteži dio puta, nalaze se u planinskom dijelu Austrije, rečeno jedanas na konferenciji za novinare u Zajednici udruga HVIDR-e GradaZagreba.
ZAGREB, 12. svibnja 2006. (Hina) - Branitelji i invalidi Domovinskog rata koji su 25. travnja pješice iz Pakoštana krenuli u Haag, zalažući se za istinu o generalu Anti Gotovini i Domovinskom ratu, sada prelaze najteži dio puta, nalaze se u planinskom dijelu Austrije, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Zajednici udruga HVIDR-e Grada Zagreba.

Predsjednica Udruga žena u Domovinskom ratu Marija Slišković najavila je da će i one krenuti u Haag.

Žene, koje su 1991., uoči srpske agresije na Hrvatsku poticale mirovnu inicijativu, 13. lipnja će u zemlju tulipana donijeti ljiljane sv. Ante, najavila je Slišković.

Na konferenciji za novinare je rečeno da su hodočasnici noćili vani jer nemaju novaca za prenočište, a i oprema im je slaba te da će im nastojati pomoći.

Član savjeta HVIDR-e Josip Jurčević govorio je i optužbama generala navodeći da sadašnja situacija u medijima podsjeća na razdoblje od 1945. do 1950., kada su u komunističkim političkim procesima mediji najprije stvorili ozračje krivnje. Tako i sada u Hrvatskoj mediji presuđuju, što je slučaj i sa haaškim optuženicima, ali i s Branimirom Glavašem. Iako se retorički govori o pravnoj državi i da nitko nije kriv dok to sud ne dokaže, mediji unaprijed izriču presudu, rekao je Jurčević.

Zauzeo se za ravnopravno istraživanje svih zločina počinjenih u ratu naglasivši kako se ništa nije učinilo na istraživanju počinitelja ratnih zločina žrtava 141 masovne grobnice.

Ivan Pandža, šef zagrebačke HVIDR-e rekao je da se Hrvatskoj sudi za Domovinski obrambeni rata, a za ratne zločine počinjene na Bleiburgu gdje su poslije Drugog svjetskog rata ubijeni ljudi koji su drukčiji mislili, još uvijek nitko nije suđen.

Na konferenciji za novinare bila je i predsjednica Bedema ljubavi Ljerka Pavić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙