FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Branitelji, koji iz Posedarja pješače do Haaga, došli u Zagreb

ZagrebZAGREB, 2. svibnja 2006. (Hina) - Branitelji i invalidi Domovinskograta, njih sedmorica, koji su 25. travnja iz Pakoštana krenuli u Haag,večeras su stigli u Zagreb.
ZAGREB, 2. svibnja 2006. (Hina) - Branitelji i invalidi Domovinskog rata, njih sedmorica, koji su 25. travnja iz Pakoštana krenuli u Haag, večeras su stigli u Zagreb.

Kako je rekao predsjednik zagrebačke HVIDR-e Ivan Pandža branitelji, kojima su se putem priključili i neki građani, ovim pješačenjem žele pružiti potporu generalu Anti Gotovini koji se nalazi u haaškom pritvoru.

Sutra će u Zagrebu održati i konferenciju za novinare, kao i predstavnici stradalničkih udruga koje ih podržavaju u tom pothvatu. Također sutra će ti branitelji i invalidi posjetiti zagrebačko groblje Mirogoj gdje će položiti cvijeće i zapaliti svijeće kod križa u Aleji hrvatskih branitelja kao i kod grobova bivšeg ministra obrane Gojka Šuška i prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Iz Pakoštana 25. travnja krenula je skupina hrvatskih branitelja pješice u Haag, u znak potpore optuženom generalu Anti Gotovini, koji je od prosinca prošle godine u pritvoru Haaškoga suda.

Put od Pakoštana do Haaga, dug 1742 kilometra, branitelji planiraju prohodati u 48 dana.

Na blagdan sv. Ante, 13. lipnja, pokušat će se susresti s generalom Gotovinom, ako im Sud odobri zahtjev za posjetom, koji su zatražili preko Gotovininih odvjetnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙