FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HVIDR-a pozvala Zagrepčane da dočekaju hodočasnike u Haag

ZAGREB, 1. svibnja 2006. (Hina) - Zajednica udruga HVIDR-e gradaZagreba pozvala je danas Zagrepčane da sutra poslijepodne dočekajuhodočasnike, branitelje i invalide Domovinskog rata koji su 25.travnja iz Pakoštana krenuli u Haag te da zajedno s njima hodočaste dokatedrale, gdje bi trebali stići u 19 sati.
ZAGREB, 1. svibnja 2006. (Hina) - Zajednica udruga HVIDR-e grada Zagreba pozvala je danas Zagrepčane da sutra poslijepodne dočekaju hodočasnike, branitelje i invalide Domovinskog rata koji su 25. travnja iz Pakoštana krenuli u Haag te da zajedno s njima hodočaste do katedrale, gdje bi trebali stići u 19 sati.

Skupina hodočasnika je u Haag krenula iz Pakoštana, rodnog mjesta generala Ante Gotovine. Večeras će prespavati u Krašiću, rodnome mjestu bl. Alojzija Stepinca, a sutra na putu prema Haagu stižu u Zagreb, rekao je Hini predsjednik Zajednice udruga HVIDR-e grada Zagreba Ivan Pandža.

Pozvao je branitelje, članove udruga iz Domovinskog rata te sve Zagrepčane da sutra poslijepodne dočekaju hodočasnike i zajedno s njima hodočaste do katedrale.

Najavio je da će hodočasnici i predsjednici braniteljskih udruga 3. svibnja u prostorijama HVIDR-e održati konferenciju za novinare.

Jedan od organizatora hodočašća Branko Čulo izjavio je da je hodočašće nazvano "Lanac istine" za generala Antu Gotovinu i istinu o Domovinskom ratu.

"Hodočasteći u Haag želimo dati moralnu i duhovnu potporu generalu Gotovini i svim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima", rekao je Čulo.

"Na putu nas toplo dočekuju ljudi koji nam se pridružuju i zajedno s nama prolaze dio puta", istaknuo je Čulo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙