FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Finski premijer u Hrvatskoj 18. svibnja

ZAGREB, 12. svibnja 2006. (Hina) - Finski premijer Matti Vanhanendoputovat će u jednodnevni službeni posjet Hrvatskoj 18. svibnjatijekom kojeg će se sastati s najvišim hrvatskim dužnosnicima,potvrdio je Hini glasnogovornik Vlade RH Ratko Maček.
ZAGREB, 12. svibnja 2006. (Hina) - Finski premijer Matti Vanhanen doputovat će u jednodnevni službeni posjet Hrvatskoj 18. svibnja tijekom kojeg će se sastati s najvišim hrvatskim dužnosnicima, potvrdio je Hini glasnogovornik Vlade RH Ratko Maček.

Vanhanen će razgovarati sa svojim domaćinom, premijerom Ivom Sanaderom, o europskim temama, kao što su predstojeće finsko predsjedanje EU-om i pregovori o članstvu Hrvatske u Europskoj uniji, bilateralnim odnosima i ključnim međunarodnim pitanjima.

Finskog premijera primit će hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, a sastat će se i s predsjednikom Sabora Vladimirom Šeksom.

Prije Hrvatske Vanhanen će boraviti u posjetu Turskoj 16. i 17. svibnja gdje će se sastati s turskim premijerom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Hrvatska i Turska vode pristupne pregovore s Europskom unijom, a Finska će preuzeti predsjedanje EU-om od Austrije 1. srpnja ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙