FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Agencija STT: Obitelj Mashadov traži azil u Finskoj

HELSINKI , 9. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Obitelj bivšeg čečenskogpredsjednika Aslana Mashadova koji je ubijen u ožujku 2005., tijekomvojne akcije specijalih ruskih snaga, zatražila je politički azil uFinskoj, izvijestila je u utorak finska novinska agencija STT.
HELSINKI , 9. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Obitelj bivšeg čečenskog predsjednika Aslana Mashadova koji je ubijen u ožujku 2005., tijekom vojne akcije specijalih ruskih snaga, zatražila je politički azil u Finskoj, izvijestila je u utorak finska novinska agencija STT.

Agencija izvješćuje kako Mashadovljeva obitelj danas živi u Bakuu, glavnome azerbejdžanskom gradu, no tvrde da se ondje više ne osjećaju sigurno. Nakon što su članovi obitelji stupili u kontakt sa službama bliskim finskom predsjedništvu, zatražili su azil od te nordijske zemlje.

Za sada još nema službenih potvrda te informacije.

Mashadov, bivši pukovnik sovjetske vojske, u ratu za samostalnost Čečenije od 1994. do 1996. izvojevao je više vojnih pobjeda nad ruskim vojnim snagama, a 1997. izabran je za čečenskog predsjednika. Ubijen je 8. ožujka 2005. tijekom napada specijalnih ruskih snaga na zgradu u kojoj se tada skrivao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙