FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić primio finskog ministra vanjskih poslova

ZAGREB, 27. travnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićprimio je u četvrtak Erkkija Tuomioju, ministra vanjskih poslovaFinske koji boravi u radnom posjetu Hrvatskoj, priopćeno je iz Uredapredsjednika.
ZAGREB, 27. travnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je u četvrtak Erkkija Tuomioju, ministra vanjskih poslova Finske koji boravi u radnom posjetu Hrvatskoj, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Ministar Tuomija naglasio je veliki napredak koji je Hrvatska postigla u nekoliko posljednjih godina pri čemu je osobito istaknuo regionalnu suradnju.

Dalje proširenje Europske unije ostat će važno pitanje i za vrijeme finskog predsjedanja Europskom unijom u drugoj polovici ove godine, rekao je ministar Tuomija, a prenosi se u priopćenju.

Predsjednik Mesić istaknuo je da je Finska, kao manja ali u Europi i svijetu prepoznatljiva zemlja, primjer Hrvatskoj. Suglasivši se da je Hrvatska postigla veliki napredak, predsjednik Mesić je dodao da treba intenzivirati reforme jer je to jedini način da se ubrza razvoj i pristupni proces Europskoj uniji.

Na kraju razgovora, predsjednik Mesić ponovio je poziv finskoj predsjednici Tarji Halonen da posjeti Hrvatsku, dodaje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙