FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 12. svibnja

ZAGREB, 12. svibnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općegservisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 12. svibnja.
ZAGREB, 12. svibnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 12. svibnja.

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora. Vlada Saboru predlaže da u hitnom postupku donese zakon koji, među ostalim, predviđa obvezno držanje zaliha energenata na razini 90-dnevne prosječne potrošnje. Zalihe bi se postupno povećavale, s tim da bi se količina koja može pokriti potrebe unutar 90 dana morala dosegnuti godine 2012. Zakon predviđa i osnutak agencije za obvezne zalihe nafte i naftnih derivata koja bi nadzirala drže li se distributeri pravila o obveznim zalihama. Cijena nafte i naftnih derivata i ubuduće bi se utvrđivala u skladu s uvjetima na tržištu, s tim da bi Vlada radi zaštite potrošača mogla odrediti najvišu cijenu za neki derivat, ali najduže za razdoblje od 90 dana. (Trg Sv. Marka 6 u 9,30 sati)

ZAGREB - U povodu 84. obljetnice rođenja dr. Franje Tuđmana održat će se akademija u čast prvom hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju moderne hrvatske države. Organizatori su Udruga za hrvatski identitet i prosperitet HIP, Foruma hrvatske sloge, Hrvatsko kulturno vijeće, Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata (UBIUDR). O životu i djelu prvog hrvatskog predsjednika govorit će Nikica Valentić, predsjednik hrvatske Vlade '93-'95., predsjednik Hrvatskog kulturnog vijeća Hrvoje Hitrec, admiral Davor Domazet Lošo, načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske 1998. do 2000., te Zdravko Tomac, potpredsjednik ratne hrvatske vlade '91. do '92. (Starogradska vijećnica, Ćirilometodska 5 u 15 sati)

ZAGREB - Svečanost proglašenja Pravednika među narodima pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića, koji će se obratiti nazočnima. Očekuje se i obraćanje ministra znanosti, obrazovanja i sporta Dragana Primorca i veleposlanika Države Izrael Shmuela Meiroma (Starogradska vijećnica, Ćirila i metoda 5 u 12 sati)

ZAGREB - Svečano otvorenje obnovljenog referalnog centra za dijabetes u trudnoći pri Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj. Otvorenjem Centra za prihvat pacijentica ujedno se obilježava završetak višemjesečne humanitarne kacije "A bebe...?" koju su zajednički organizirali Hrvatski perinatalni fond, Agrokor, EPH, HRT i T-HT (Klinika za ženske bolesti i porode, Petrova u 10 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare Zajednice udruga HVIDR-e u povodu podrške hodočasnicima za obranu generala Ante Gotovine (HVIDRA, Slovenska u 11 sati)

SPLIT - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, hrvatskih branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor obilježti će početak programa liječenja 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata prve skupine u hiperbaričnoj komori (Institut pomorske medicine Hrvatske ratne mornarice - Odjelu za podvodnu i hiperbaričnu medicinu, Križine, Šoltanska 1 u 10,30 sati). Potpredsjednica i ministrica Kosor položit će temeljni kamen na gradilištu buduće Klinike za ženske bolest i porode (Klinička bolnica Split, Firule, Sinčićeva 1 u 12 sati) i otvoriti tri apartmana za potrebe smještaja 100 postotnih HRVI iz Domovinskog rata prve skupine koji će se nalaziti na liječenju u hiperbaričnoj komori (hotel Zagreb, Duilovo u 13,10 sati), te uručiti ugovore o darovanju kuće Žarku Peraniću i Mladenu Jukiću, 100-postotnim HRVI prve skupine (Duilovo bb u 13,50 sati)

POŽEGA - Konstituirajuća sjednica Skupštine Požeško-slavonske županije, nakon izvanrednih lokalnih izbora održanih u travnju. Od 41 vijećnika 22 su iz redova SDP-a, 11 vijećnika iz redova HDZ-a, po tri vijećnika imaju HSS i nezavisna lista Antuna Lovrića koju je podupro Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB), te dva vijećnika iz Hrvatskog bloka - pokreta za modernu Hrvatsku. Dnevnim redom predviđen je izbor Povjerenstva za izbor i imenovanje kao i predsjednika i potpredsjednika Županijske skupštine (11 sati).

SPLIT - Direktor Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić na konferencija za novinare izložit će strateške ciljeve i komparativne prednosti hrvatskog turizma, a očekuje se i obraćanje državnog tajnika za turizam Zdenka Mičića, splitsko-dalmatinskog župana Ante Sanadera i splitskog gradonačelnika Zvonimira Puljića (Galerija Meštrović u 10 sati)

SMILJAN - Rodno mjesto Nikole Tesle, Smiljan, posjetit će predsjednik Provedbenog odbora za uređenje Spomen područja Smiljan, potpredsjednik Sabora Darko Milinović i ministrica zaštite okoliša Marina Matulović-Dropulić. Oni će se u Smiljanu obavijestiti o tijeku radova koji se provode u sklopu projekta uređenja Tesline rodne kuće, etno parka i drugih objekata koji trebaju biti završeni do 10. srpnja kada će se u Smiljanu obilježiti 150. godišnjica rođenja učenjaka Nikole Tesle (oko 11 sati)

PETRINJA - Zapovjedništva 3. korpusa Hrvatske Kopnene vojske i 2. gardijske brigade "Gromovi" svečano će obilježiti 15. obljetnicu ustrojavanja i djelovanja u vojarni "Pukovnik Predrag Matanović" u Petrinji. Nakon polaganja vijenca i svečanog postrojavanja, zaslužnim pripadnicima postrojba bit će uručene nagrade, a kasnije će biti izveden prigodni program (u 9,30 sati)

SPLIT - Svečana dodjela nagrade "Zlatna penkala" stranim novinarima za najbolji objavljeni pisani materijal, TV ili radio emisiju o Hrvatskoj u 2005. godini. Nagrade se uručuju u znak zahvale za izniman doprinos u isticanju vrijednosti hrvatske turističke ponude i njezino predstavljanje čitateljima, gledateljima i slušateljima u medijima na inozemnim tržištima (Vila Dalmacija u 19 sati )

Dežurni urednici:

prijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne: Dubravka Dadić

navečer: Neven Leskovar

Telefon : 01/ 4808 600

Telefaks: 01/4808 822

(Hina) xdm yjn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙