FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 21. travnja

ZAGREB, 21. travnja 2006. (Hina) - Najava događaja Općeg servisavijesti (OSV) Hrvatska za petak, 21. travnja.
ZAGREB, 21. travnja 2006. (Hina) - Najava događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 21. travnja.

ZAGREB - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader sastat će se s predstavnicima sindikalnih središnjica. Premijer je danas najavio da će sa čelnicima sindikalnih središnjica razgovarati o svim temama važnim za hrvatsku javnost, radnike i socijalne partnere. Sanader i čelnici šest središnjica sutra bi trebali razgovarati o ovogodišnjem obilježavanju Praznika rada - 1. svibnja i podjeli sindikalne imovine (Vlada RH, Trg Sv. Marka 2 u 11 sati).

ZAGREB - Proslava 40. obljetnice Zdravstvenog veleučilišta kojoj će biti nazočan predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić. Zdravstveno veleučilište pripada sustavu stručnih studija koji se izvode izvan sveučilišnih ustanova i spada među 12 javnih ustanova stručnog viskog obrazovanja u Hrvatskoj. Jedina je visokoškolska ustanova u Hrvatskoj na području visokog stručnog zdravstvenog obrazovanja (Hotel Westin u 12 sati).

ZAGREB - Konferencija Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa održat će konferenciju za novinare u povodu objavljivanja podataka iz imovinskih kartica javnih dužnosnika na web stranici Povjerenstva na internet adresi www. sukobinteresa.hr (Hrvatski sabor, Opatička 8 u 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare predsjednika SDP-a Ivice Račana (Iblerov trg 9 u 12 sati).

ZAGREB - Dvjestotinjak štediša Štedno kreditne zadruge Virovitica okupit će se na Kaptolu (11,30 sati) i u koloni doći do zgrade Ministarstva pravosuđa (Dežmanova ulica), a potom do Ministarstva financija (Katančićeva ulica) gdje će prosvjedovati. Štediše te zadruge su zbog nesavjesnog poslovanja vodstva ostale bez 115 milijuna kuna.

VINKOVCI - Otvorenje 10. Sajma zdravlja tijekom kojeg će se održati niz foruma i stručnih predavanja vezanih uz očuvanje i unaprjeđenje zdravlja i kvalitete života, ekologiju, invalidnost, poštivanje ljudskih i manjinskih prava, pravilnu prehranu, razvitak kontinentalnog turizma, stanja u poljoprivredi, stanja kriminaliteta među mladima u Vukovarsko-srijemskoj županiji i gradu Vinkovcima te drugih područja (dvorana Tenis klub, u 11 sati).

VALBANDON - Konferencija za novinare MUP-a o rezultatima projekta reforme odnosa s javnošću na kojoj će sudjelovati i predstavnici veleposlanstva Velike Britanije u Republici Hrvatskoj (kompleks MUP-a u 12,30 sati)

PODGORA - Ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić otvara radove na početku sanacije odlagališta Donja Gora u parku prirode Biokovo. Odlagalište se nalazi uz cestu Makarska -Vrgorac. Procijenjeno je da se na odlagalištu površine od oko 4,10 ha nalazi oko 133 tisuće kubnih metara otpada. Početak sanacije započinje točno 30 godina i jedan dan nakon otvaranja odlagališta (u 13 sati).

SPLIT - Dodjelom nagrada Ministarstva kulture "Marin Držić" najboljim neizvedenim dramskim tekstovima nastalim u prošloj godini i izvedbom Krležine predstave "Kraljevo" sarajevskog Narodnog pozorišta u režiji Gradimira Gojera počinje 16. Festival hrvatske drame i autorskog kazališta "Marulićevi dani". Festival traje do 28. travnja. Od 27 prijavljenih predstava odabrano je deset dramskih produkcija iz Hrvatske, BiH i Slovenije, koje će se natjecati za nagrade Marul u devet kategorija, te za nagradu publike Milan Begović (HNK, 20 sati).

SPLIT - Svečano otvaranje nove zgrade Građevinsko-arhitektonskog fakulteta (Matice hrvatske 15 u 9,30 sati).

SPLIT - Osnivačka skupština Udruge dalmatinskih pršuta, a pozvane su fizičke i pravne osobe iz cijele Dalmacije koje se bave uzgojem svinja, klanjem i preradom pršuta (Županijsko poglavarstvo, Ulica Domovinskog rata 2 u 10 sati).

ZAGREB - Premijera drame Hasanaginica Mustafe Nadarevića prema Hasanaginici Milana Ogrizovića (HNK u 19,30 sati).

Dežurni urednici:

ujutro: Dubravka Dadić

poslijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Milka Ćurković

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙