FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu 19. travnja

ZAGREB, 19. travnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općegservisa vijesti (OSV) Hrvatska, za srijedu 19. travnja.
ZAGREB, 19. travnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za srijedu 19. travnja.

KOPRIVNICA - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks obratit će se nazočnima na svečanoj sjednici Koprivničko-križevačke županije koja se održava povodom dana županije i obilježavanja 13. obljetnica njezina osnivanja (dvorana Domoljub, Starogradska ulica 1 u 11 sati)

ZAGREB - Odbor za zaštitu okoliša, javno zdravstvo i sigurnost hrane Europskog parlamenta dolazi u radni posjet Republici Hrvatskoj i održat će susrete sa Odborom za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Hrvatskog sabora (Trg Sv. Marka 6, dvorana I. Mažuranić u 14,30 sati) i Odborom za poljoprivredu i šumarstvo Hrvatskog sabora (dvorana I. Mažuranić u 15,30 sati)

ZAGREB - Prezentacija studije "Upravljanje dugom središnje države i razvoj domaćeg tržišta dužničkih vrijednosnih papira - Republika Hrvatska" koja će se obaviti video-konferencijom s Washingtonom. Izvješće su u 2005. izradili Svjetska banka i Međunarodni monetarni fond i daje pregled sadašnejg stanja i preporuke u području jačanja upravljanja dugom središnje države i razvoja domaćeg tržišta dužničkih vrijednosnih papira u Hrvatskoj s ciljem prilagodbe najboljoj praksi EU-a i utvrđivanju potreba za jačanjkem kapaciteta u tom području. Projekt je rađen u koordinaciji s programom EU CARDS za Hrvatsku koji se trenutno provodi. (CARnet, Marohnićeva 5 u 15,30 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare HSLS-a na kojoj će govoriti predsjednica Đurđa Adlešić i zamjenik predsjednice Zlatko Kramarić (Zrinjevac 17/1 u 11 sati)

ZAGREB - Konferencija za medije udruge specijalne policije iz Domovinskog rata o temi "Neodrživost bodovnog sustava za tzv. borbeni i neborbeni sektor hrvatskih branitelja " odnosno zanemarivanje žrtava Specijalne policije MUP-a RH i Gardijskih brigada HV-a, kao najznačajnijih dijelova Hrvatske oružane sile u Domovinskom ratu (Tribina Grada Zagreba, Kaptol 27 u 11 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske liječničke komore "Korupcija u zdravstvu", (Liječnički dom, Šubićeva 9 u 10 sati)

SPLIT - Započinje znanstveno - književni program 16. "Marulićevih dana" koji traje do 22. travnja. Skup će okupiti 17 kroatista koji će najvećim dijelom govoriti o jubileju 500. obljetnice prvoga poznatog objavljivanja Marulove "Institucije". Bit će predstavljen i zbornik desetogodišnjeg rada Centra "Marulianum" te zbornik radova o Maruliću u povodu 500. obljetnice objavljivanja njegove "Judite". Posljednjeg dana skupa, u okviru Dana hrvatske knjige Društvo hrvatskih književnika dodijelit će nagrade Judita, Davidias i Slavić. (Zavod HAZU u 18 sati,

ZAGREB - Zaključna sjednica senata i Vijeća područja Sveučilišta u Zagrebu povodom izbora rektora. Za predstavljanje programa rada predviđeno je 20 minuta za svakog kandidata, a za raspravu u kojoj kandidat brani svoj program 15 minuta. Na mjesto rektora zagrebačkog Sveučilišta kandidiraju Vjekoslav Jerolimov, predloženik Vijeća biomedicinskog područja, Aleksa Bjeliš prirodoslovnog i Ivan Lovrinović koji je predloženik Ekonomskog, Pravnog i Agronomskog fakulteta. (Arhitektonski, Građevinski i Geodetski fakultet, Kačićeva 26, velika predavaonica u 14 sati)

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Početci hrvatskoga novinstva i publicistike - o 200. obljetnici izlaska prvog lista na hrvatskom jeziku "Kraljski Dalmatin" (Nacionalna sveučilišna knjižnica, Hrvatske bratske zajednice 4 u 12 sati)

ZAGREB - Premijera filma "Grbavica" bosanskohercegovačke redateljice Jasmile Žbanić, dobitnika Zlatnog medvjeda na ovogodišnjem Berlinskom filmskom festivalu. Na premijeri se očekuje dolazak redateljice i filmske ekipe, a film će u redovitoj distribuciji po hrvatskim kinima biti od 20. travnja. Naslov filma ime je sarajevske četvrti koja je bila okupirana tijekom rata, ali označava i ženu s grbom, teretom kojega se nemoguće ili teško riješiti. Uz Zlatnog medvjeda za najbolji film, "Grbavica" je u Berlinu osvojila i nagradu Ekumenskog žirija te nagradu za mir. U "Grbavici" glume i hrvatski glumci, a u produkciji je sudjelovao zagrebački "Jadran film". (20 sati, CineStar Zagreb, Branimirova 29)

Dežurni urednici:

ujutro: Neven Leskovar

poslijepodne: Vesna Krbot

navečer: Jasna Nahtigal

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

(Hina) xdm yln

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙