FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Puljić odbacuje optužbe reisa Cerića

SARAJEVO, 11. svibnja (Hina) - Vrhbosanski nadbiskup kardinal VinkoPuljić odbacio je u četvrtak kritike koje mu je uputio poglavarIslamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafa Cerić, prenijela jeKatolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH (KTA).
SARAJEVO, 11. svibnja (Hina) - Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić odbacio je u četvrtak kritike koje mu je uputio poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafa Cerić, prenijela je Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH (KTA).

"Ne razumijem ovakav stil govora u javnosti... Ono što sam govorio o nejednakopravnosti u zakonskim rješenjima, to mogu argumentirati. Nigdje ni na koji način nisam govorio na negativan način o muslimanima, ali jesam govorio o nekim novim strujama koje nisu u duhu naših muslimana u BiH i koje nisu u duhu kulture u ovoj zemlji. Također sam govorio o statistici odnosno o tome da se gotovo prepolovio broj katolika u BiH i to je istina", kazao je kardinal Puljić za KTA komentirajući istup reisul-l-uleme Cerića u Mostaru koji je vrhbosanskog nadbiskupa optužio da je za prošlotjednog boravka u Sjedinjenim Državama širio o BiH i muslimanima u njoj "nemoralne, neprihvatljive i neistinite" tvrdnje.

Kardinal Puljić izrazio je žaljenje zbog istupa poglavara Islamske zajednice u BiH, a na Cerićevu prijetnju kako će sada preispitati odnos prema Katoličkoj crkvi, vrhbosanski je nadbiskup kazao kako stvarnosti valja pristupiti na trijezan način.

"Nama valja zajedno ovdje živjeti. Zato je pametnije da sami nađemo put suradnje a ne da nas netko drugi tome uči. Ne živimo mi od jučer na ovim prostorima kao različiti", kazao je kardinal Puljić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙