FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski muslimani u podjelama ili ne?

LJUBLJANA, 10. svibnja 2006. (Hina) - Slovenska muslimanskazajednica (SMS) koju je u uredu slovenske vlade za vjerske zajedniceregistrirao bivši muftija Osman Đogić može biti samo privatno društvoili udruga građana, objavio je u srijedu mešihat Islamske zajednice uSloveniji, odbijajući navode da u njihovoj vjerskoj i manjinskojzajednici postoje podjele vezane uz lojalnost Sloveniji ili BiH.
LJUBLJANA, 10. svibnja 2006. (Hina) - Slovenska muslimanska zajednica (SMS) koju je u uredu slovenske vlade za vjerske zajednice registrirao bivši muftija Osman Đogić može biti samo privatno društvo ili udruga građana, objavio je u srijedu mešihat Islamske zajednice u Sloveniji, odbijajući navode da u njihovoj vjerskoj i manjinskoj zajednici postoje podjele vezane uz lojalnost Sloveniji ili BiH.

Đogić je svoju skupinu kao 41. vjersku zajednicu u Sloveniji registrirao nezadovoljan imenovanjem muftije Nedžada Grabusa kojega podržavaju i vjerske vlasti u Sarajevu.

"Slovenija je jedina zemlja u svijetu, u kojoj imama imenuje islamska zajednica iz druge države", izjavio je Đogić koji predlažu da slovenski muslimani dobiju potpunu autonomiju u odnosu na BiH.

On zastupa potrebu integracije Bošnjaka-muslimana u slovensko društvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙