FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šri Lanka: 45 mrtvih u sukobu s Tigrovima

COLOMBO, 11. svibnja 2006. (Hina/AFP - Najmanje je 45 osoba, međukojima 15 mornara i 30 pobunjenika iz skupine Tamilski tigrovi,ubijeno u žestokoj pomorskoj bitki u četvrtak, ispred sjeverne obaleŠri Lanke, priopćila je šrilanska mornarica.
COLOMBO, 11. svibnja 2006. (Hina/AFP - Najmanje je 45 osoba, među kojima 15 mornara i 30 pobunjenika iz skupine Tamilski tigrovi, ubijeno u žestokoj pomorskoj bitki u četvrtak, ispred sjeverne obale Šri Lanke, priopćila je šrilanska mornarica.

Tigrovi za oslobođenje tamilskog Eelama (LTTE) potopili su jurišni brod pomoću navođenog čamca punog eksploziva, rekao je glasnogovornik mornarice Dassanayake.

Brod je bio u pratnji trajekta koji je prevozio 710 vojnika. "Izgubili smo brod Dvora, ali smo uspjeli spasiti Pearl Cruise II. i njegovih 710 ljudi", kazao je, dodavši da je u pomorskoj bitki koja je trajala dva i pol sata poginulo 15 mornara i 30 pobunjenika.

Na trajektu su bili i strani promatrači iz mirovne misije u Šri Lanki (SLMM) koji nadziru poštivanje primirja koje su 2002. zaključili vlada Šri Lanke i Tigrovi, a koje je posljednjih tjedana na velikim iskušenjima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙