FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vojska Šri Lanke napala Tamilske tigrove nakon samoubilačkog napada

COLOMBO, 25. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Vojska Šri Lanke napala jepobunjeničke Tamilske tigrove u znak odmazde zbog samoubilačkog napadana stožer vojske u utorak u kojem je poginulo devet osoba, čime sustrahovanja o prekidu višegodišnjeg primirja u zemlji dosegla vrhunac.
COLOMBO, 25. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Vojska Šri Lanke napala je pobunjeničke Tamilske tigrove u znak odmazde zbog samoubilačkog napada na stožer vojske u utorak u kojem je poginulo devet osoba, čime su strahovanja o prekidu višegodišnjeg primirja u zemlji dosegla vrhunac.

Ranije tijekom dana žena-samoubojica za koju se sumnja pripada Tigrovima, prerušena u trudnicu digla se u zrak u napadu na stožer u Colombu i potaknula vojni odgovor koji je zasad ograničen na područja sjeverno i južno od prijestolnice.

Vlada je priopćila da su se Oslobodilački tigrovi tamilskog Eelama (LTTE) sukobili s vojnim patrolnim brodovima u luci Trincomalee, no da zračni i topnički udari koji su uslijedili, prve službene vojne akcije protiv pobunjenika od sklapanja primirja 2002., ne znače i povratak u dva desetljeća dug građanski rat.

No, dok vojska kaže da su napadi u području Trincomaleea prestali, vojni izvor južnije u Batticaloi kaže da vojnici razmjenjuju vatru s Tigrovima.

"LTTE je učinio nešto što očito krši primirje. Vlada mora djelovati. No, još se uvijek nadamo da će Tigrovi odlučiti doći na pregovore", rekao je Palitha Kohona, čelnik vladinog tajništva za uspostavu mira, agenciji Reuters.

Tamilski tigrovi su zanijekali odgovornost za napad u prijestolnici. "Ne povlačimo se iz sporazuma o primirju", rekao je pobunjenički koordinator za medije Daya Master.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙