FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ECB: prijetnje za stabilnost eurozone iziskuju veliku budnost

BERLIN, 11. svibnja 2006. (Hina/ap) - Rizici za stabilnost cijena ueurozoni zahtijevaju "veliku budnost", istaknuto je u svibanjskommjesečnom biltenu Europske središnje banke (ECB) objavljenom učetvrtak.
BERLIN, 11. svibnja 2006. (Hina/ap) - Rizici za stabilnost cijena u eurozoni zahtijevaju "veliku budnost", istaknuto je u svibanjskom mjesečnom biltenu Europske središnje banke (ECB) objavljenom u četvrtak.

Rizici su i dalje snažni a inflacija će vjerojatno kratkoročno ostati iznad dva posto, rečeno je iz ECB-a. Neizravno oporezivanje i prebacivanje povećanih troškova nafte na druge cijene duž proizvodnog lanca vjerojatno će značajno utjecati na stopu inflacije u 2007, dodaje ECB.

Prema riječima predsjednika ECB-a Jean-Claudea Tricheta, inflacija se nalazi iznad razine od dva posto zbog cijena nafte. Središnja će banka promptno reagirati radi održavanja inflatornih očekivanja pod kontrolom, kazao je on.

Očekuje se da će ECB na svojem sastanku 8. lipnja podići kamatne stope i to za četvrtinu postotnog boda. Ključna stopa za refinanciranje trenutno stoji na 2,5 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙