FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovo: Dvojica Srba teško ranjena u oružanom napadu na benzinsku crpku

PRIŠTINA, 11. svibnja 2006. (Hina) - Dvojica kosovskih Srba teško suranjena u četvrtak rano ujutro prilikom oružanog napada na benzinskucrpku u selu Grabovac kod Mitrovice, na kojoj su radili.
PRIŠTINA, 11. svibnja 2006. (Hina) - Dvojica kosovskih Srba teško su ranjena u četvrtak rano ujutro prilikom oružanog napada na benzinsku crpku u selu Grabovac kod Mitrovice, na kojoj su radili.

Jovan Milošević (1987) i Jablan Jevtić (1985), operirani su u bolnici u sjevernom dijelu Mitrovice, dijelu grada pretežito nastanjenog Srbima. Prema navodima liječnika, njihovo stanje nakon operacije i dalje je kritično. Obojica su na intenzivnoj njezi.

Na dvojicu srpskih mladića pucale su oko 3.30 ujutro nepoznate osobe iz automatskog oružja, dok su dežurali na benzinskoj crpki u selu Grabovac, naseljenom srpskim stanovništvom.

Na benzinskoj crpki, čiji je vlasnik Srbin, puno je tragova krvi i polomljenih stakala, javili su tijekom jutra srpski izvori sa sjevera Kosova.

Policija je izašla na mjestu događaja, a uviđaj je u tijeku. Policija za sada nije dala pojedinosti o incidentu niti o mogućim osumnjičenim napadačima.

Ovo je treći incident na sjeveru Kosova u posljednjih nekoliko dana. U prvom je u selu Rudare kod Mitrovice pucano na tajnika Eparhije raško-prizrenske, a kasnije je u Rudniku kod Srbice kamenovan autobus koji je prevozio Srbe iz Osojana u Mitrovicu.

Ovakvi izgredi događaju se posebice uoči dolaska važnih međunarodnih izaslanstva na Kosovo, kao što je današnji dolazak glavnog tajnika NATO-a Jaapa de Hoopa Scheffera, na čelu izaslanstva od 26 veleposlanika zemalja Vijeća NATO-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙