FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Liberalni demokrati za strategiju odnosa prema RH

LJUBLJANA, 10. svibnja 2006. (Hina) - Slovenski liberalni demokrati(LDS), najjača oporbena stranka u parlamentu, u srijedu su vladuJaneza Janše pozvali da donese jedinstvenu strategiju odnosa ne samoprema Hrvatskoj nego i ostalim državama zapadnog Balkana.
LJUBLJANA, 10. svibnja 2006. (Hina) - Slovenski liberalni demokrati (LDS), najjača oporbena stranka u parlamentu, u srijedu su vladu Janeza Janše pozvali da donese jedinstvenu strategiju odnosa ne samo prema Hrvatskoj nego i ostalim državama zapadnog Balkana.

"Granica s Hrvatskom tek je jedno od posljedica raspada nekadašnje Jugoslavije, a slovenska vlada morala bi imati jasnu strategiju odnosa sa svim državama zapadnog Balkana", navela je stranka u priopćenju za javnost koje je potpisao predsjednik stranke Jelko Kacin, a u kojemu reagiraju na prijedlog Slovenske pučke stranke da se uključe u stručno povjerenstvo za pitanja "pravedne granice" s Hrvatskom u Istri.

Liberalni demokrati tvrde da bi za rješenje pitanja granice slovenska vlada morala imati "jasnu i operativnu strategiju odnosa sa svim državama zapadnog Balkana". Takvu strategiju Janšina vlada u odnosima s Hrvatskom nema, odnosi s Hrvatskom još su se pogoršali nakon lanjske zajedničke sjednice dviju vlada, a Slovenija je do sada popuštala na drugim sektorima granice, na primjer na Muri, gdje je Hrvatska bez odobrenja Slovenije podigla most kod Svetog Martina, a da slovenska vlada nije prosvjedovala, navode liberalni demokrati iz Slovenije.

Kacin predlaže vladi da razmisli o načinima za "privremeno kompromisno rješenje" isplate štediša Ljubljanske banke Zagreb, ali ne navodi o kakvom bi se rješenju radilo.

No takvo bi rješenje, ocijenio je Kacin, "omogućilo bitno bolju klimu za rješenje ostalih, pa i graničnih problema".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙