FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HND osudio prijetnje novinaru Dragi Hedlu

ZAGREB, 10. svibnja 2006. (Hina) - Hrvatsko novinarsko društvo (HND)pridružilo se redakciji Feral Tribunea u osudi prijetnji smrću kojesu, kako kažu, opetovano upućene novinaru iz Osijeka Dragi Hedlu.
ZAGREB, 10. svibnja 2006. (Hina) - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) pridružilo se redakciji Feral Tribunea u osudi prijetnji smrću koje su, kako kažu, opetovano upućene novinaru iz Osijeka Dragi Hedlu.

"Upozoravamo hrvatsku javnost da je pravo, ali i dužnost profesionalnog novinara da javnosti posreduje činjenice od javnog interesa ma koliko te činjenice bile neugodne. Drago Hedl je to profesionalno korektno učinio obavještavajući javnost o likvidacijama srpskih civila tijekom rata u Osijeku, ne prejudicirajući odluke istražnih tijela i sudbene vlasti, jer to i nije njegov posao", navodi u današnjem priopćenju predsjednik HND-a Dragutin Lučić.

HND upozorava da je obavljanje novinarskog posla bez pritisaka i prijetnji uvjet opstanka demokracije i vladavine prava.

"U ime tih vrijednosti modernog hrvatskog društva i države, pozivamo sve aktere javnog i privatnog života da se klone nasilja. Nezadovoljnike upućujemo da se obrate medijima, sudovima ili Novinarskom vijeću časti. Od tijela javnih vlasti tražimo da zaštiti kolegu Hedla i omogući mu da nesmetano obavlja svoj novinarski posao", stoji u priopćenju HND-a.

Novinar "Feral Tribunea" Drago Hedl podnio je kaznenu prijavu protiv nepoznatih osoba koje su mu jučer popodne u Osijeku prijetili, nakon čega je dobio policijsku zaštitu.

Po pisanju današnjeg tiska, zbog sumnji da su prijetili Hedlu policija je privela Davora Borasa, 26-godišnjeg predsjednika Udruge mladih HDSSB-a, stranke koju je u Osijeku prije četiri dana osnovao Branimir Glavaš sa svojim istomišljenicima. Glavaša tužiteljstvo sumnjiči zbog ratnih zločina protiv civilnog stanovništva tijekom rata u Osijeku o kojima je Hedl posljednjih godina pisao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙