FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lajčak: Situacija u Crnoj Gori se popravlja

PODGORICA, 10. svibnja 2006. (Hina) - Europski izaslanik za crnogorskireferendum Miroslav Lajčak izjavio je u srijedu u Podgorici da sepredreferendumska situacija u Crnoj Gori popravila u posljednja dvatjedna i da bi bilo dobro da se takva atmosfera sačuva.
PODGORICA, 10. svibnja 2006. (Hina) - Europski izaslanik za crnogorski referendum Miroslav Lajčak izjavio je u srijedu u Podgorici da se predreferendumska situacija u Crnoj Gori popravila u posljednja dva tjedna i da bi bilo dobro da se takva atmosfera sačuva.

"U zadnja dva tjedna situacija u Crnoj Gori se promijenila i poboljšala i to su danas konstatirali i moji partneri, kao i međunarodne organizacije i promatračke misije", kazao je Lajčak na konferenciji za novinare nakon susreta s predsjednikom Državne zajednice Svetozarom Marovićem.

Lajčak je osobito pozdravio dogovor suverenističkog i unionističkog bloka o uspoređivanju biračkih spiskova i evidencije, ocjenjujući da je tako otklonjeno jedno problematično pitanje.

Europski izaslanik za crnogorski referendum Miroslav Lajčak rekao je novinarima kako iz Podgorice ide u Bruxelles na sastanak s veleposlanicima Europske unije te da je sretan što im može prenijeti povoljne vijesti iz Crne Gore o tome da predreferendumska kampanja ide u tolerantnom tonu.

Do referenduma na kojem se građani Crne Gore trebaju izjasniti u kojoj će i kakvoj državi živjeti, ostalo je još desetak dana. Dva oštro suprostavljena bloka - suverenistički i unionistički, odnosno oni koji podržavaju crnogorsku neovisnost i oni koji misli da je bolje od toga suživot sa Srbijom, uvjereni su u svoju pobjed. U tom tonu protječu i njihovi promotivni skupovi.

Po referendumskim pravilima samo još danas mediji mogu objavljivati procjene pojedinih agencija o ishodu referenduma. One samo potvrđuju veliku podijeljenost biračkog tijela i blagu prednost suverenista.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙