FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vanjski dug Srbije dosegnuo 15,5 milijardi dolara

BEOGRAD, 13. travnja 2006. (Hina/APA) - Srbija je po kriterijimaSvjetske banke duboko zadužena zemlja a njezin je vanjskih dug uvisini 15,5 milijardi dolara 2,4 puta viši od izvoza, prenose srpskimediji izjavu stručnjaka beogradskog gospodarskog instituta MlađanaKovačevića.
BEOGRAD, 13. travnja 2006. (Hina/APA) - Srbija je po kriterijima Svjetske banke duboko zadužena zemlja a njezin je vanjskih dug u visini 15,5 milijardi dolara 2,4 puta viši od izvoza, prenose srpski mediji izjavu stručnjaka beogradskog gospodarskog instituta Mlađana Kovačevića.

Izvoz je prošle godine dosegnuo vrijednost od 6,2 milijardi dolara, naveo je Kovačević, dodajući da ni u jednoj od ukupno 26 tranzicijskih zemalja odnos između vanjskog duga i izvoza nije tako nepovoljan kao u Srbiji.

Samo prošle godine Srbija se zadužila za dodatnih 2,6 milijardi dolara a planirano je bilo novo zaduživanje za svega 800 milijuna dolara, naglasio je stručnjak beogradskog instituta.

Zato Kovačević upozorava da Srbiji prijeti "hrvatski scenarij", podsjećajući da je hrvatski vanjski dug nakon privatizacije bankovnog sektora porastao s 10 na 30 milijardi dolara. U Srbiji zaduženost po stanovniku trenutno iznosi 2.062 dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙