FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podgorica: Najavljeno plansko gašenje SCG

Podgorica: Najavljeno plansko gašenje SCGPODGORICA, 8. svibnja 2006. (Hina) - Predsjednik crnogorskogparlamenta Ranko Krivokapić izjavio je u ponedjeljak da će Crna Goranakon referenduma o neovisnosti, 21. svibnja, predložiti "planskogašenje institucija Državne zajednice Srbije i Crne Gore".
PODGORICA, 8. svibnja 2006. (Hina) - Predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić izjavio je u ponedjeljak da će Crna Gora nakon referenduma o neovisnosti, 21. svibnja, predložiti "plansko gašenje institucija Državne zajednice Srbije i Crne Gore".

"Crnogorski građani vraćaju neovisnost državi Srbiji i ona mora proći postupak preuzimanja nadležnosti Državne zajednice tako da bi plansko gašenje bilo odraz zrelosti, europske kooperacije i europskih poruka iz Srbije", kazao je Krivokapić podgoričkom dnevniku Vijesti.

Predsjednik crnogorskog parlamenta je rekao da u dogovoru s Europskom unijom (EU) treba utvrditi dinamiku poteza do rujna kada bi, po njegovim riječima, Crna Gora trebala biti primljena u Ujedinjene narode.

Krivokapić također očekuje da će Crna Gora biti primljena u OESS na lipanjskom godišnjem zasjedanju te dodao da će i Crnoj Gori i Srbiji trebati nekoliko mjeseci da naslijede međunarodni subjektivitet Državne zajednice Srbije i Crne Gore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙