FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrijski ministar obrane u posjetu MORH-u

ZAGREB, 10. svibnja 2006. (Hina) - Izaslanstvo Ministarstva obraneRepublike Austrije na čelu s ministrom Guntherom Platterom posjetiloje danas Ministarstvo obrane Republike Hrvatske gdje je s državnimtajnikom Matom Rabotegom razgovaralo o sigurnosnoj situaciji uJugoistočnoj Europi te o bilateralnoj suradnji za koju su zaključilida je odlična.
ZAGREB, 10. svibnja 2006. (Hina) - Izaslanstvo Ministarstva obrane Republike Austrije na čelu s ministrom Guntherom Platterom posjetilo je danas Ministarstvo obrane Republike Hrvatske gdje je s državnim tajnikom Matom Rabotegom razgovaralo o sigurnosnoj situaciji u Jugoistočnoj Europi te o bilateralnoj suradnji za koju su zaključili da je odlična.

Državni tajnik Raboteg rekao je da je razgovarao s austrijskim ministrom o situaciji u regiji, prvenstveno o pitanju Kosova, predstojećem referendumu o neovisnosti Crne Gore te o budućim ustavnim rješenjima za Bosnu i Hercegovinu.

Republika Austrija predsjeda EU-om te je zainteresirana za sigurnosnu situaciju u Jugoistočnoj Europi, rekao je Raboteg. Ta su pitanja vrlo bitna i za Hrvatsku jer utječu na ukupnu sigurnost, a utječu i na tempo susjednih zemalja u pristupu euroatlantskim integracijama, što je interes Hrvatske i međunarodne zajednice, ocijenio je Raboteg. Dodao je da se razgovaralo i o bilateralnim pitanjima i suradnji.

Bilateralna suradnja je izvanredna, ocijenio je austrijski ministar obrane i rekao da Hrvatskoj čestita na dobrom putu prema Europskoj uniji, kojom sada predsjeda Austrija. Naš prioritet je jugoistok Europe, istaknuo je i zahvalio državnom tajniku na razmjeni iskustava o sigurnosnoj situaciji.

Na novinarski upit jesu li razgovarali i o ponudi austrijske tvrtke Stayer Puch koja želi Hrvatsku vojsku opremiti oklopnim vozilima Pandur 8 x 8, austrijski ministar je rekao da su razgovarali i o tome te da austrijska vojska ima 68 takvih vozila koja su se pokazala i te kako dobrima u mirovnim misijama.

Raboteg je rekao da su se toga pitanja samo dotaknuli jer se više raspravljalo o političkim temama te kako se nada da će se odluka o tome koje će se oklopno vozilo nabaviti za HV, donijeti do kraja godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙