FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada Hamasa pozdravila stajalište Kvarteta o pomoći

GAZA, 10. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Palestinska vlada koju predvodiHamas pozdravila je u srijedu spremnost međunarodnog Kvarteta zaBliski istok da uspostavi mehanizam radi nastavka pomoći Palestincima,ali je izrazila žaljenje što je postavio uvjete za prekid bojkotapalestinske vlade.
GAZA, 10. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Palestinska vlada koju predvodi Hamas pozdravila je u srijedu spremnost međunarodnog Kvarteta za Bliski istok da uspostavi mehanizam radi nastavka pomoći Palestincima, ali je izrazila žaljenje što je postavio uvjete za prekid bojkota palestinske vlade.

"Vlada poštuje napore međunarodnih čimbenika kako bi se ublažila gospodarska kriza nametnuta palestinskom narodu, ali iskreno žali zbog nastojanja Kvarteta da prethodno postavi uvjete palestinskoj vladi", piše u priopćenju službenog predstavnika vlade Ghazija Hamada.

Bliskoistočni mirovni kvartet dogovorio se u utorak o pružanju privremene pomoći Palestincima koja bi trebala premostiti financijsku krizu u koju je zapala nova Hamasova vlada.

Skupina međunarodnih posrednika iz Sjedinjenih Država, Rusije, Europske unije i Ujedinjenih naroda izdala je priopćenje nakon razgovora u kojima su Egipat, Jordan i Saudijska Arabija upozorili na mogućnost izbijanja građanskog rata ako dođe do kolapsa nove vlade.

Dogovor je postignut pošto je Svjetska banka u ponedjeljak upozorila da bi palestinske vlasti mogle izgubiti nadzor nad redom i sigurnošću te funkcioniranjem osnovnih službi ako međunarodni donatori ne osiguraju plaće za 165.000 javnih službenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙