FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hanija: zbog američkog pritiska banke odbijaju prebaciti novac Palestincima

GAZA, 3. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Palestinski premijer Ismail Hanijakazao je u srijedu da je njegova vlada uspjela podići sredstva uinozemstvu da bi isplatila plaće službenicima, ali banke odbijajuprebaciti novac zbog američkog pritiska.
GAZA, 3. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Palestinski premijer Ismail Hanija kazao je u srijedu da je njegova vlada uspjela podići sredstva u inozemstvu da bi isplatila plaće službenicima, ali banke odbijaju prebaciti novac zbog američkog pritiska.

"Palestinska vlada uspjela je prikupiti potreban novac od arapskih i islamskih zemalja ali imamo problema transferirati ga zbog izraelske okupacije, američke administracije i slabosti Europe, kao i odbijanja banaka da izvrše svoju dužnost", kazao je Hanija na konferenciji za tisak.

Optužio je američku administraciju da "čini pritisak kako novac koji smo prikupili ne bi došao do građana i službenika".

Europska unija, glavni donator Palestinaca s 500 milijuna eura godišnje, ukinula je, poput SAD-a, financijsku pomoć nakon što je u ožujku na vlast došao radikalni islamski pokret Hamas te je Palestinska samouprava na rubu bankrota.

Približno 160.000 službenika Palestinske samouprave čije plaće iznose više od 120 milijuna dolara mjesečno, nije isplaćeno u ožujku i travnju.

Kako bi nadvladala financijsku krizu, vlada Hamasa okrenula se arapskim zemljama i muslimanima kamo su se nedavno njezini ministri uputili u posjet tražeći financijsku pomoć.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙