FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 9. svibnja

ZAGREB, 8. svibnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za utorak, 9. svibnja.
ZAGREB, 8. svibnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 9. svibnja.

ZAGREB - Međunarodna konferencija "Hrvatska na putu ka punopravnom članstvu u Europskoj uniji: Što smo naučili i što nas očekuje" održat će se u hotelu Westin (Kristalna dvorana) s početkom u 9:00 sati. Konferenciju će otvoriti hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i šef Delegacije Europske komisije u RH Vincent Degert.

Pierre Mirell, direktor Opće uprave EK za proširenje, pregovarač za Hrvatsku i Tursku, obratit će se skupu u 16,15 sati.

Uz ugledne domaće i strane predavače završnu riječ dat će predsjednik Vlade RH Ivo Sanader (16,30 sati). Konferencija, koju organizira Delegacija EK-a u RH, središnji je događaj Europskoga tjedna koji se u svim većim hrvatskim gradovima obilježava od 2. do 10. svibnja ove godine.

DEN HAAG - Nastavak suđenja šestorici bivših političkih i vojnih čelnika Herceg Bosne optuženih za etničko čišćenje Bošnjaka na teritoriju Herceg Bosne 1993./94. Bivši premijer HR HB Jadranko Prlić, ministar obrane Bruno Stojić, zapovjednik vojne policije HVO-a Valentin Čorić, šef zatvorske uprave HVO-a Berislav Pušić, te zapovjednici HVO-a Slobodan Praljak i Milivoj Petković, pri prvom pojavljivanju izjasnili su se da se ne osjećaju krivima po 26 točaka optužnice za zločine protiv čovječnosti, kršenje ratnog prava i običaja i teške povrede Ženevskih konvencija iz 1949.

BEOGRAD - Sjednica Hrvatskog poslovnog kluba na kojoj će gospodarstvenicima koji posluju u SiCG obratiti ministar gospodarstva, rada i poduzetništva RH Branko Vukelić i srpski ministar gospodarstva Predrag Bubalo. Tema sjednice je "Hrvatska i Srbija kao susjedi i gospodarski partneri prema zajedničkom cilju, a to je europska obitelj".

BEOGRAD - Miting za "Srbiju u Europu" koji organiziraju Liberalno demokratska partija (LDP), Građanski savez Srbije (GSS), Socijaldemokratska unija (SCU) i osam nevladinih organizacija. Čelnik LDP-a Čedomir Jovanović izjavio je, pozivajući građane na miting, kako očekivanje da će sadašnje srbijanske vlasti uhititi Ratka Mladića predstavlja gubljenje vremena.

NEW YORK (UN) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan bit će domaćin sastanka bliskoistočnog kvarteta.

NEW YORK - Ministri vanjskih poslova Europske trojke, SAD-a, Rusije i Kine razmatrat će iranski nuklearni program.

MOSKVA - Vojna parada na moskovskom Crvenom trgu povodom obilježavanja 61. godišnjice završetka Drugog svjetskog rata.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Davor Marković

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Renata Tomašević

Navečer: Domagoj Janković

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙