FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija: Bliskoistočni kvartet sastat će se ovaj mjesec

MOSKVA, 10. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Rusija i Ujedinjeni narodipostigli su načelni sporazum o tome da se Kvartet bliskoistočnihposrednika krajem travnja sastane u New Yorku, objavilo je uponedjeljak rusko ministarstvo vanjskih poslova.
MOSKVA, 10. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Rusija i Ujedinjeni narodi postigli su načelni sporazum o tome da se Kvartet bliskoistočnih posrednika krajem travnja sastane u New Yorku, objavilo je u ponedjeljak rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Nije objavljeno jesu li Sjedinjene Države i Europska unija, treći i četvrti član Kvarteta, pristale na taj sastanak.

Ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i glavni tajnik UN-a Kofi Annan dogovorili su se o sastanku u telefonskome razgovoru u subotu, kaže se u priopćenju na web stranici ministarstva, www.mid.ru.

"Kofi Annan naglasio je da nikad nije bilo važnije izraditi jedinstvenu strategiju rada Kvarteta... Predložio je sastanak Kvarteta u New Yorku krajem travnja ili početkom svibnja", kaže se u priopćenju.

"Sergej Lavrov podržao je prijedlog Kofija Annana koji podrazumijeva i uključivanje regionalnih sila, prvenstveno Egipta i Jordana. Načelno je dogovoreno da se sastanak održi krajem travnja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙