FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi sukobi Hamasa i Fataha u Gazi: 9 ranjenih, među njima petero djece

ZAGREB/GAZA, 9. svibnja 2006. (Hina) - Devet je Palestinaca, međukojima i petero djece, ranjeno u utorak u novim sukobima u pojasu Gazeizmeđu pripadnika Fataha i Hamasa, pojačavajući strah da bi sukobi napalestinskom području mogli eskalirati, izvijestila je agencija AP.
ZAGREB/GAZA, 9. svibnja 2006. (Hina) - Devet je Palestinaca, među kojima i petero djece, ranjeno u utorak u novim sukobima u pojasu Gaze između pripadnika Fataha i Hamasa, pojačavajući strah da bi sukobi na palestinskom području mogli eskalirati, izvijestila je agencija AP.

Francuska agencija AFP prenijela je pak ocjenu palestinske nevladine udruge da palestinskom vodstvu nedostaje političke volje da dokine sigurnosni kaos.

Suparničke skupine iznijele su oprečne verzije o uzroku sukoba u Gazi, dan pošto su u okršaju između dviju strana ubijene tri osobe.

I Fatah Mahmuda Abbasa i islamistički radikalni pokret Hamas pozvali su na prekid sukoba nakon okršaja u utorak rano ujutro.

Palestinska organizacija za zaštitu ljudskih prava zažalila je u utorak zbog nedostatka "političke volje" Palestinske samouprave da se obračuna s bezvlađem u sigurnosnim službama na palestinskom području, javlja AFP.

"Vjerujemo da unatoč izraelskim povredama ljudskih prava na palestinskom području i stanju nemoći u kojemu su se palestinske sigurnosne službe našle nakon uništenja njihovih infrastruktura, Palestinska samouprava može puno učiniti" u borbi s anarhijom, rekao je Mamduh Al-Eker, predsjednik neovisnog palestinskog povjerenstva za građanska prava (PICCR) koji je podnio izvješće za 2005.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙