FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gaza: u sukobima Hamasa i Fataha trojica poginulih

Gaza: u sukobima Hamasa i Fataha trojica poginulihGAZA , 8. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - U najsilovitijim unutarnjimsukobima od dolaska Hamasa na vlast koji su izbili u ponedjeljakujutro između pripadnika snaga Fataha i članova Hamasa u pojasu Gaze,ubijena su tri naoružana muškarca.
GAZA , 8. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - U najsilovitijim unutarnjim sukobima od dolaska Hamasa na vlast koji su izbili u ponedjeljak ujutro između pripadnika snaga Fataha i članova Hamasa u pojasu Gaze, ubijena su tri naoružana muškarca.

Ulične borbe u gradu Khan Younisu izbile su nakon što palestinski predsjednik Mahmud Abbas (kojega podupire Fatah) i premijer Ismail Haniyeh, član Hamasa, na sastanku održanom tijekom vikenda nisu uspjeli riješiti razmirice oko sigurnosnih pitanja.

Abbas i Haniyeh bore se oko kontrole nad sigurnosnim snagama, a njihove su razmirice pojačale bojazan Palestinaca od mogućnosti izbijanja građanskog rata među dvjema frakcijama. Sukobi u Khan Younisu su, kako izvješćuje glasnogovornik Hamasa Sami Abu Zuhri, izbili tijekom noći kada je zaštitar Fataha oteo trojicu članova Hamasova ogranka, Brigada Izz el-Deen al-Qassam.

Sukob je nastavljen kada su naoružani pripadnici Brigada opkolili područje gdje su Fatahovci držali njihove kolege te su zarobili četiri njihova člana, rekao je Abu Zuhri. U sukobu koji se zaoštrio poginula su dvojica pripadnika Fataha i jedan pripadnik Hamasa. U sukobima je ozlijeđeno jedanaest osoba, među kojima i jedan šesnaestogodišnjak.

"Nadamo se da ćemo uspjeti spriječiti daljnji razvoj ovog incidenta te da ćemo spriječiti eskalaciju sukoba, jer to ne služi ničijim interesima", rekao je Abu Zuhri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙