FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američka valuta nadoknadila dio gubitaka

LONDON, 9. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Tečaj američke valute uutorak je na svjetskim deviznim tržištima nadoknadio dio gubitakazabilježenih dan ranije prema najvažnijim međunarodnim valutama, noulagači su oprezni pred zajedanje američke središnje banke u srijedu iodluku o kamatnim stopama.
LONDON, 9. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Tečaj američke valute u utorak je na svjetskim deviznim tržištima nadoknadio dio gubitaka zabilježenih dan ranije prema najvažnijim međunarodnim valutama, no ulagači su oprezni pred zajedanje američke središnje banke u srijedu i odluku o kamatnim stopama.

Do podneva je tečaj dolara ojačao nekih 0,6 posto prema euru, kojim se trgovalo po 1,2693 dolara. Poskupio je i 0,7 posto u odnosu na britansku funtu, koja košta 1,8547 dolara. Švicarski franak oslabio je 0,8 posto, na 1,2286 franaka za dolar. Japanski jen spustio se 0,4 posto, tako da dolar košta 111,62 jena.

Ulagači na deviznim tržištima odlučili su u utorak poduzeti kratkoročne kupovine zelene valute nakon što je u ponedjeljak njezin tečaj dotaknuo najniže razine prema euru, britanskoj i švicarskoj valuti u zadnjih godinu dana. Ipak, raspoloženje prema dolaru i nadalje potkopava očekivanje da će jaz između kamatnih stopa biti sve manji.

Očekuje se da Fed u srijedu podigne ključnu kamatnu stopu za 0,25 postotna boda, na 5,0 posto. No, ulagači nisu sigurni koje bi akcije mogao poduzimati nakon svibnja, stoga nestrpljivo čekaju Fedovo priopćenje nakon sastanka kako bi vidjeli planira li američka središnja banka pauzirati u trenutnom ciklusu zaoštravanja monetarne politike.

"Ključno pitanje ostaje što će Fed reći. Da bi dolar značajnije ojačao s trenutne razine bit će potrebno njegovo poprilično izravno priopćenje da će nastaviti podizati kamatne stope", smatra Steve Noble, menadžer za valutne transakcije pri Lloyds TSB Financial Marketsu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙