FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dolar potonuo na najnižu razinu prema euru u sedam mjeseci

LONDON, 19. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Tečaj dolara potonuo je usrijedu na svjetskim deviznim tržištima na najnižu razinu u zadnjihsedam mjeseci prema euru, nastavivši bilježiti gubitke započete poobjavi zabilješke sa sastanka američke središnje banke Fed u utorakposlijepodne koja je signalizirala da je ciklus zaoštravanja monetarnepolitike blizu vrhunca.
LONDON, 19. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Tečaj dolara potonuo je u srijedu na svjetskim deviznim tržištima na najnižu razinu u zadnjih sedam mjeseci prema euru, nastavivši bilježiti gubitke započete po objavi zabilješke sa sastanka američke središnje banke Fed u utorak poslijepodne koja je signalizirala da je ciklus zaoštravanja monetarne politike blizu vrhunca.

Do podneva je tečaj dolara oslabio 0,9 posto prema euru, kojim se trgovalo po 1,235 dolara. Za toliko je zelena valuta pojeftinila i prema britanskoj funti, koja stoji 1,7847 dolara. Švicarski franak poskupio je 0,8 posto, tako da se dolarom trguje po 1,2686 franaka, najnižem tečaju u zadnja tri mjeseca.

"Tržište se fokusiralo na blage izjave u zabilješci sa sastanka Feda, u kojoj je upozoreno na preveliko zaoštravanje monetarne politike. Ulagači traže razlog za prodaju dolara", ocijenila je raspoloženje na tržištu Tania Kotso, valutni strateg pri Royal Bank of Canada.

Tržište očekuje još jedno podizanje ključne kamatne stope, s trenutnih 4,75 na 5,0 posto u svibnju, no zabilješka je umanjila izglede za daljnjim podizanjem kamatnih stopa nakon toga, rekao je jedan trgovac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙