FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVPEI o Jorasu: Slovenski sud nenadležan za hrvatsko državno područje

ZAGREB, 8. svibnja 2006. (Hina) - Slovenski sud nema nadležnost nadhrvatskim državnim područjem i odluku suda u Piranu vezanu uz tužbuslovenskog državljanina Ministarstvo vanjskih poslova i europskihintegracija (MVPEI) drži neprihvatljivom, pravno neutemeljenom iništavnom, priopćilo je u ponedjeljak to ministarstvo.
ZAGREB, 8. svibnja 2006. (Hina) - Slovenski sud nema nadležnost nad hrvatskim državnim područjem i odluku suda u Piranu vezanu uz tužbu slovenskog državljanina Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) drži neprihvatljivom, pravno neutemeljenom i ništavnom, priopćilo je u ponedjeljak to ministarstvo.

Okružni sud u Piranu donio je rješenje da Hrvatska mora ukloniti fizičku zapreku (betonske posude za cvijeće) s tzv. "Jorasove staze", a prema tužbi kontroverznog slovenskog državljanina iako se u tubži radi o hrvatskom teritoriju nad kojim Slovenija nema nadležnost.

"Povodom javno predstavljene odluke Suda u Piranu povezane s tužbom slovenskog državljanina Joška Jorasa protiv Republike Hrvatske, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske priopćuje da slovenski sud nema nadležnost nad hrvatskim državnim područjem te da ovu Odluku smatra neprihvatljivom, pravno neutemeljenom i ništavnom", priopćio je MVPEI.

U tekstu MVPEI podsjeća na poznata stajališta službenog Zagreba da se međunarodni granični prijelaz za cestovni promet Plovanija, kao i kuća Joška Jorasa, "nesporno nalaze na državnom području Republike Hrvatske, u općini Buje".

"Ta su mjesta u sastavu hrvatskog državnog područja neprekidno, kako u bivšoj zajedničkoj državi, tako i u samostalnoj Republici Hrvatskoj, i pod stalnom nadležnošću hrvatskih državnih tijela", piše MVPEI.

Ministarstvo dodaje da će hrvatska nadležna državna tijela poduzeti potrebne mjere i radnje, a u okviru svojih nadležnosti, kako bi spriječila neovlaštene aktivnosti na području međunarodnog graničnog prijelaza Plovanija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙