FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NBA: Steveu Nashu iz Phoenixa MVP nagrada

NEW YORK, 8. svibnja 2006. (Hina) - U prvim susretinma 2. koladoigravanja NBA lige na Istoku su Detroit Pistonsi svladali ClevelandCavalierse sa 113:86, dok su na Zapadu prvaci San Antonio Spursi nasvopm parketu teškom mukom dobili Dallas Maverickse 87:85.
NEW YORK, 8. svibnja 2006. (Hina) - U prvim susretinma 2. kola doigravanja NBA lige na Istoku su Detroit Pistonsi svladali Cleveland Cavalierse sa 113:86, dok su na Zapadu prvaci San Antonio Spursi na svopm parketu teškom mukom dobili Dallas Maverickse 87:85.

Prvi "teksaški obračun" pripao je Spursima koji su imali više sreće u samoj završnici, no Dallas je potvrdio da se neće tako lako predati aktualnim prvacima. Pritom će morati pronaći način kako zaustaviti Tima Duncana, koji je sinoć dao 31 koš, uz 13 skokova, a i prvi strijelac Mavsa Nijemac Dirk Nowitzki (20, 14) morat će dati puno više. Uz Duncana, Francuz Tony Parker je zabio 19, a Argentinac Manu Ginobili 15 koševa, dok je prvi strijelac Dallasa na utakmici bio Jerry Stackhouse (24).

Unatoč svim zvijezdama utakmicu je odlučio Bruce Bowen tricom dvije i pol minute prije kraja za vodstvo 87:84 Spursa, a do kraja utakmice postignut je samo jedan koš iz slobodnih bacanja, dok je Stackhouse sa sirenom promašio tricu koja je mogla donijeti pobjedu gostima.

Puno manje uzbuđenja bilo je u Detroitu gdje su Pistonsi sa 27 razlike "razbili" Cleveland, zahvaljujući čak 15 postignutih trica što je rekord doigravanja. Tayshaun Prince (24), Richard Hamilton (20) i Chauncey Billups (14) nemilice su punili koš Cavsa, čija je prva zvijezda LeBron James postigao 22 koša, ali zato nijedan u drugom poluvremenu.

LeBron James unatoč očekivanju nije dobio nagradu za najboljega igrača lige u regularnom dijelu, zvijezda Clevelanda završila je na drugom mjestu iza Stevea Nasha, košarkaša Phoenix Sunsa, koji drugu godinu zaredom dobija nagradu MVP. U glasovanju 125 novinara Nash je dobio 925 bodova, LeBron 688, a Nowitzki 544 boda. Branič Sunsa sezonu je završio sa prosječno 18.8 koševa, 4,2 skoka i 10.5 asistencija po utakmici, a najbolji je dodavač lige.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙