FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brazil i Španjolska o bolivijskoj nacionalizaciji

SAO PAULO, 2. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Brazilski ministar zarudnike i energiju Silas Rondeau je nacionalizaciju industrije nafte iplina, koju je u ponedjeljak objavio bolivijski predsjednik EvoMorales nazvao "neprijateljskom gestom".
SAO PAULO, 2. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Brazilski ministar za rudnike i energiju Silas Rondeau je nacionalizaciju industrije nafte i plina, koju je u ponedjeljak objavio bolivijski predsjednik Evo Morales nazvao "neprijateljskom gestom".

"To je neprijateljska gesta koja se može protumačiti kao prekid dogovora sklopljenih s bolivijskom vladom", rekao je brazilski ministar za dnevni list Folha.

Direktor plinskog sektora naftne tvrtke Petrobars Ildo Sauer je rekao da se razmatra bolivijska odluka te da Brazil njome neće biti zahvaćen i da isporuka plina neće biti poremećena.

Španjolska vlada je u ponedjeljak izrazila "duboku zabrinutost" zbog objave predsjednika Moralesa o nacionalizaciji industrija plina i nafte u zemlji, što je mjera koja se posebice odnosi na španjolsku kompaniju Repsol.

Vlada Jose Luisa Rodrigueza Zapatera "se nada da će rok od 180 dana, kojeg je odredio Morales stranim kompanijama koje djeluju u zemlji za reguliranje njihovih sadašnjih ugovora, pružiti mogućnost za proces pregovora i istinski dijalog" vlade La Paza i stranih kompanija, priopćilo je španjolsko MVP.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙