FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Štrajk upozorenja radnika Deutsche Telekoma

BERLIN, 8. svibnja 2006. (Hina/AP) - Zaposlenici Deutsche Telekoma uponedjeljak su nakratko prekinuli s radom, pred početak četvrtog krugapregovora o plaćama za 110 tisuća radnika te najveće europsketelekomunikacijske tvrtke.
BERLIN, 8. svibnja 2006. (Hina/AP) - Zaposlenici Deutsche Telekoma u ponedjeljak su nakratko prekinuli s radom, pred početak četvrtog kruga pregovora o plaćama za 110 tisuća radnika te najveće europske telekomunikacijske tvrtke.

Prema riječima dužnosnika sindikata radnika u sektoru usluga ver.di, u štrajku je sudjelovalo oko šest tisuća zaposlenika na 50 lokacija. Ver.di zahtijeva 6-postotno povećanje plaća, dok kompanija još nije dala nikakvu konkretnu ponudu sa svoje strane.

Prema riječima pregovarača za ver.di Lothara Schroedera, kompanija je zauzela "nepromijenjeno, kruto stajalište spram vlastite radničke snage".

Sindikalni dužnosnici smatraju da radnici zaslužuju udio u prošlogodišnjoj rekordnoj dobiti te kompanije, te ističu da je tvrtka povećala dividende svojim dioničarima za 16 posto.

Kratki štrajkovi upozorenja uobičajeni su dio taktike vršenja pritiska u pregovorima o plaćama u toj zemlji. Pregovori su zakazani za kasnije u ponedjeljak i utorak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙