FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uprava DTR-a: radnicima će ovih dana biti isplaćene zaostale plaće

ZAGREB, 28. travnja 2006. (Hina) - Iako je Uprava Domaće tvornicerublja (DTR) danas priopćila da će ovih dana dobiti kredit Hrvatskebanke za obnovu i razvoj (HBOR), te odmah nakon toga isplatitizaostale plaće radnicima koji su jučer počeli štrajk, sindikat nećeprekinuti štrajk dok radnici ne dobiju novac.
ZAGREB, 28. travnja 2006. (Hina) - Iako je Uprava Domaće tvornice rublja (DTR) danas priopćila da će ovih dana dobiti kredit Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR), te odmah nakon toga isplatiti zaostale plaće radnicima koji su jučer počeli štrajk, sindikat neće prekinuti štrajk dok radnici ne dobiju novac.

Stotinjak radnika DTR-a nastavlja štrajk u svojem pogonu u Mandlovoj ulici sve dok im se ne isplate zaostale plaće za srpanj, kolovoz i rujan prošle godine, poručio je glavni tajnik Novog sindikata Tomislav Kiš.

Uprava TDR-a priopćila je kako će kreditna sredstva u iznosu od 19,1 milijun kuna, koje je HBOR odobrio DTR-u za završetak procesa restrukturiranja, ovih dana preko Poštanske banke biti uplaćena na račun tvrtke, a odmah potom radnicima će se isplatiti zaostale plaće u iznosu 2,7 milijuna kuna.

Nakon što je DTR lani ostao dužan tri plaće svojim radnicima, provedene su ovrhe kojima je svaki radnik sa svojim potraživanjima sjeo na žiro-račun DTR-a, pa je tako račun završio u blokadi.

Budući da je uprava molila odblokiranje računa, u studenom je sa sindikatom sklopljen sporazum kojim je utvrđeno kako i kojom dinamikom će do kraja ožujka biti isplaćen dug. Kako dug nije isplaćen u dogovorenom roku, radnici su započeli štrajk.

Čim radnicima budu isplaćene zaostale plaće nastavit će proizvodnju, poručili su iz Novog sindikata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙