FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Štrajk u tvornici Dalmatinka nova

ZAGREB, 3. svibnja 2006. (Hina) - Zbog neisplaćenih plaća za ožujak,jednom djelu radnika i za veljaču, jutros je u sinjskoj tvornici konca"Dalmatinka nova" počeo štrajk.
ZAGREB, 3. svibnja 2006. (Hina) - Zbog neisplaćenih plaća za ožujak, jednom djelu radnika i za veljaču, jutros je u sinjskoj tvornici konca "Dalmatinka nova" počeo štrajk.

U toj tvornici u vlasništvu talijanske tvrtke La Distributrice zaposleno je oko 400 radnika.

Štrajk je organizirao Nezavisni sindikat, a predsjednica tvorničke podružnice Iva Radonja kaže kako poslodavac nije poštivao dogovor postignut 13. ožujka o isplati plaća, pa će štrajk trajati sve dok se taj ugovor ne ispoštuje.

Radonja naglašava kako u štrajku sudjeluje 90 posto zaposlenih.

U tvornicu novinarima ulaz nije dozvoljen.

Zbog neisplaćenih plaća za veljaču, radnici su štrajkali i 19. travnja, a zbog lošeg odnosa poslodavaca prema pravima radnika i njihovim sindikalnim predstavnicima žalili su se krajem prošle godine talijanskom pemijeru Berlusconiju, a početkom ove Veleposlanstvu Republike Italije u Zagrebu.

Tvrtka La Distribuce kupila je sinjsku tekstilnu tvrtku u stečaju 2002. uz preuzimanje obveza za redovitom isplatom plaća, zadržavanjem postojećeg broja zaposlenih najmanje pet godina i nova ulaganja u proizvodnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙