FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjedi protiv puštanja slovenskih medvjeda u Pirenejima

BAGNERES-DE-LUCHON, 6. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Više od tisuću ljudiprosvjedovalo je u subotu protiv puštanja slovenskih medvjeda uPirenejima, dok Državno vijeće, najviša upravna instanca u Francuskoj,proučava u Parizu žalbu tamošnjih stočara protiv ponovnog naseljavanjamedvjeda.
BAGNERES-DE-LUCHON, 6. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Više od tisuću ljudi prosvjedovalo je u subotu protiv puštanja slovenskih medvjeda u Pirenejima, dok Državno vijeće, najviša upravna instanca u Francuskoj, proučava u Parizu žalbu tamošnjih stočara protiv ponovnog naseljavanja medvjeda.

Između tisuću, prema procjeni policije, i 1.300 ljudi, kako ocjenjuju organizatori, prosvjedovalo je trubeći i udarajući u zvona u Bagneres-de-Luchonu, općini koja je prihvatila medvjede, izvijestio je novinar AFP-a.

Mirne prosvjede pratilo je 35 traktora i 1.200 ovaca. Par s dvoje djece gurao je dva janjeta u trgovačkim kolicima na kojima je pisalo "Kroketi za medvjeda".

Glavni tajnik Saveza sindikata poljodjelaca za područje Juga i Pireneja (FRSEA) Bernard Moules izjavio je pred okupljenima da "stanovnici ovoga kraja žele da Pireneji žive, a ne da se pretvore u rezervat".

Nakon dolaska slovenske medvjedice Palome oko koje se digla prašina, a zatim i tajnog puštanja Franske 28. travnja, dolazak još tri slovenska medvjeda, koji bi trebao pomoći u obnovi medvjeđe populacije u francuskom dijelu Pireneja, obustavljen je dok Državno vijeće u utorak ne objavi svoju odluku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙