FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenskim medvjedima u Francuskoj prijetnje smrću

LJUBLJANA, 5. svibnja (Hina) - Zbog neprijateljske atmosfere kojomje lokalno stanovništvo dočekalo dva slovenska medvjeda puštenaprošlog mjeseca u šume francuskih Pirineja, program izlova još trijuprimjeraka smeđeg medvjeda i njihovo slanje u prijateljsku Francuskuprivremeno je obustavljen.
LJUBLJANA, 5. svibnja (Hina) - Zbog neprijateljske atmosfere kojom je lokalno stanovništvo dočekalo dva slovenska medvjeda puštena prošlog mjeseca u šume francuskih Pirineja, program izlova još triju primjeraka smeđeg medvjeda i njihovo slanje u prijateljsku Francusku privremeno je obustavljen.

Slovensko ministarstvo za okoliš i prostor potvrdilo je u petak da je program privremeno obustavljen, a ne zna se kada će biti nastavljen.

Prema dogovoru Ljubljane i Pariza iz prošle godine, iz slovenskih je šuma trebalo biti preseljeno sedam odraslih primjeraka smeđeg medvjeda, ali je broj kasnije smanjen na pet jer su protiv programa prosvjedovali lokalni uzgajivači ovaca koji medvjede i obnovu njihove populacije drže opasnom ekološkom avanturom na račun njihovih prihoda.

Prošlomjesečno preseljenje dviju ženki izvedeno je uz glasne prosvjede kojima su se uz ovčare pridružili i lokalni lovci, te dio ostalog stanovništva koje medvjede drži ugrozom svoje sigurnosti.

Do kraja kolovoza u francuske Pirineje trebala su biti preseljena još tri slovenska medvjeda, ali je program privremeno zaustavljen nakon što su na području na koje su preseljena prva dva pronađeni dokazi da im domaće stanovništvo radi o glavi. U šumi gdje su medvjedi pušteni pronađene su posude s kukuruzom u kojemu se nalazila i određena količina usitnjenog stakla.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙