FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki SDP optužio Glavaša i Đapića za česta izbivanja

OSIJEK, 6. travnja 2006. (Hina) - Predsjednica osječkoga SDP-aBiljana Borzan optužila je danas osječkoga gradonačelnika Antu Đapićai predsjednika Gradskoga vijeća Branimira Glavaša za česta putovanja uinozemstvo.
OSIJEK, 6. travnja 2006. (Hina) - Predsjednica osječkoga SDP-a Biljana Borzan optužila je danas osječkoga gradonačelnika Antu Đapića i predsjednika Gradskoga vijeća Branimira Glavaša za česta putovanja u inozemstvo.

"Možda smatraju da ne trebaju biti na raspolaganju građanima", kazala je dodavši "da za vrijeme njihove odsutnosti gradom upravljaju niži činovnici".

Ustvrdivši kako je Đapić "sve manje na svom radnom mjestu u Osijeku", Borzan je na konferenciji kazala kako je on "intenzivirao svoje turneje po inozemstvu, ali ne u svojstvu gradonačelnika, nego čelnika HSP-a". "Izgleda da imamo virtualnog gradonačelnika, koji se ukazuje uglavnom u zagrebačkim TV-studijima, gdje obrazlaže smisao koalicija u kojima HSP participira diljem Hrvatske", rekla je Borzan.

Po njezinim riječima, i Branimir Glavaš "većinu svoga vremena troši na svoju udrugu HDSSB, a kada to ne radi, onda i on putuje".

"Nedavno je bio u Austriji gdje je uspostavio suradnju s Jorgom Haiderom, političarom poznatim po svojim profašističkim uvjerenjima, kojega su se i Austrijanci odrekli, jer nije prihvatljiv Europskoj uniji. Što će nam suradnja s takvim osobama u trenutku kada Hrvatska silno želi ući u Europsku uniju", upitala se Borzan.

Istaknula je kako Osječanima preostaje samo strpljivost jer na žalost opet imaju "gradonačelnika poput bivšega Zlatka Kramarića, koji misli da istodobno može biti gradonačelnik, saborski zastupnik, predsjednik stranke i svjetski putnik".

SDP-ov županijski vijećnik Zvonko Erak je na upit novinara komentirao jučerašnju najavu člana predsjedništva HDZ-a Vladimira Šeksa da će županijske oporbene stranke uputiti zahtjev Katedri za ustavno pravo zagrebačkog Pravnog fakulteta za pravnom ekspertizom regularnosti prošlogodišnjeg konstituiranja osječko-baranjske Županijske skupštine.

Kazao je kako su oporbene stranke, osim HDZ-a, još prošle godine od Središnjeg državnog ureda za upravu tražile provedbu upravnog nadzora, ali da su dobile samo očitovanje, ali ne i upravni akt o nadzoru, zbog čega nisu mogle povesti spor pred Upravnim sudom.

Na upit novinara hoće li se SDP priključiti inicijativi o kojoj je govorio Šeks, Erak je rekao kako će SDP u rješavanju ovoga slučaja "ići svojim putem", ali da ga "zanima što će reći Katedra za ustavno pravo, jer razmišlja o podnošenju ustavne tužbe".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙