FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavak nasilja u Iraku

TIKRIT , 6. svibnja 2006. (Hina/Reuter) - Diljem Iraka, posebno uvećim gradovima ili njihovoj blizini u petak navečer i subotu nastavljena su ubojstva i napadi, prenose svjetske agencije.
TIKRIT , 6. svibnja 2006. (Hina/Reuter) - Diljem Iraka, posebno u većim gradovima ili njihovoj blizini u petak navečer i subotu nastavljena su ubojstva i napadi, prenose svjetske agencije.

U subotu ujutro u napadu bombaša samoubojice koji je ušao u iračku vojnu bazu u Tikritu odjeven u vojnu odoru iračke vojske, osim njega su poginula i trojica iračkih časnika, izvijestili su sigurnosni izvori. Jedan je časnik pritom ozlijeđen.

Južno od Bagdada, u gradu Mahawilu u odvojenim incidentima oteto je petero Iračana, među kojima trojica pripadnika specijalnih policijskih snaga. Specijalci su obavljali uobičajene dužnosti odjeveni u civilnu odjeću. Među otetima su i dvojica vozača kamiona. Otmice su sve češće u Iraku, posebno nakon napada na šijitsku džamiju u sunitskom gradu Samarri 22. veljače.

Tijela žrtava s prostrijelnim ranama svakodnevno se otkrivaju u raznim dijelovima Iraka, uglavnom vezanih ruku i s povezima preko očiju.

U gradu Jurf al-Sakharu, južno od Bagdada u eksploziji bombe ručne izrade podmetnute uz cestu u petak su ranjena dvojica policajaca tijekom uobičajene ophodnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙