FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak optužio Iran da je bombardirao baze PKK-a

BAGDAD, 30. travnja 2006. (Hina/AFP) - Iračke su vlasti u nedjeljuoptužile Iran da je bombardirao položaje Radničke stranke Kurdistana(PKK) na iračkom teritoriju na sjeveru zemlje, pet kilometara odgranice.
BAGDAD, 30. travnja 2006. (Hina/AFP) - Iračke su vlasti u nedjelju optužile Iran da je bombardirao položaje Radničke stranke Kurdistana (PKK) na iračkom teritoriju na sjeveru zemlje, pet kilometara od granice.

Prema priopćenju iračkog ministarstva obrane, "iranske su snage u zadnja 24 sata bombardirale položaje PKK-a nadomak Haj Omrana, u pokrajini Erbil".

"Više od 180 granata teškog topništva pogodilo je irački teritorij", dodaje ministarstvo. "Iranske su postrojbe ušle na irački teritorij", kaže se u priopćenju.

Članovi PKK-a izjavili su u subotu da su Iranci 20. travnja granatirali njihove položaje, pri čemu su dva njihova čovjeka poginula, a deset ih je ranjeno.

Teheran i Ankara zaključili su ugovor kojim se Iran poziva na borbu protiv PKK-a, a Turska na borbu protiv Narodnih mudžahedina, iranske oporbene vojne skupine bazirane u Iraku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙