FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavljeni napadi u Iraku

BAGDAD , 4. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Trinaest iračkih civilaubijeno je u četvrtak u napadu iz zraka američkih vojnih snaga koji subombardirali zgradu u središtu Ramadija, grada smještenog oko 110 kmzapadno od Bagdada, izvijestili su bolnički izvori.
BAGDAD , 4. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Trinaest iračkih civila ubijeno je u četvrtak u napadu iz zraka američkih vojnih snaga koji su bombardirali zgradu u središtu Ramadija, grada smještenog oko 110 km zapadno od Bagdada, izvijestili su bolnički izvori.

Američka je vojska potvrdila da je "u četvrtak ujutro uspješno završena zračna vojna operacija u Ramadiju" no nije objavila pojedinosti o broju žrtava. Zaposlenik bolnice u Ramadiju kazao je kako su u istom napadu četiri osobe ozlijeđene.

Tenzije i nasilni incidenti nastavljeni su diljem zemlje. U Bagdadu su u četvrtak poginula dvojica američkih vojnika u trenutku kada je njihovo vozilo naletjelo na bombu. Južno od grada Hille, 100 km južno od Bagdada, tijekom prolaska minibusa u eksploziji bombe podmetnute uz cestu poginulo je troje civila, a još ih je troje ozlijeđeno. U napadu naoružane skupine u Bagdadu je ubijen i brigadir Muhammed Ridha, djelatnik ministarstva obrane.

Skupina naoružanih muškaraca je jutros u Yusufiyi, 15 km južno od Bagdada ubila lokalnog vođu i njegova vozača, a u srijedu navečer druga skupina naoružanih muškaraca provalila je u kuću u gradu Suwayri, ubivši dvojicu braće te teško ranivši njihovu majku i sestru, izvijestila je policija.

U Tikritu je skupina naoružanih muškaraca otela jednog od vodećih poslovnih ljudi, a pri pokušaju njegova spašavanja poginuli su policajac i civil.

Prosječno 35 do 50 tijela od kojih većina s prostrijelnim ranama stiže svakodnevno u središnju bagdadsku mrtvačnicu, izjavio je u četvrtak zamjenik direktora te institucije za javnost.

Prema dr. Qaissu Hassanu, u siječnju je u središnju bagdadsku mrtvačnicu dopremljeno 1.068 tijela, u veljači 1.110, u ožujku 1,294, a u travnju 1.115. Nasilje se u cijelom Iraku nije smirilo od invazije savezničkih snaga pod vodstvom Sjedinjenih Država 2003. godine, a posebno je eskaliralo nakon napada na šiitsko svetište u veljači ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙